Een midweek naar de Belgische Ardennen

Wanneer u met Allemaal Aafje op reis gaat, kunt u rekenen op onze toegewijde reisleiders en vrijwilligers, die gedurende de hele reis paraat staan om u te ondersteunen. Bij Allemaal Aafje bieden we een all-in programma aan dat zich onderscheidt van andere organisaties doordat we gezamenlijke activiteiten organiseren en een gevoel van samenhorigheid creëren. Gaat u met ons mee?

Datum: 07 oktober 2024 tot 11 oktober 2024 Locatie: België Opstaplocaties: In onze Aafje regio Prijs: 1pk € 977,50 per persoon | 2pk € 815,- per persoon
Bestel tickets
belgische ardennen

Gaat u met ons mee?

Een midweek in de prachtige Belgische Ardennen, een betoverend stukje natuur vol groene valleien, kronkelende rivieren en uitgestrekte bossen. In het hart van dit natuurlijke paradijs ligt Han-Sur-Lesse, een pittoresk dorpje waar wij verblijven. We verkennen de Ardennen per bus, boot en trein en brengen een bezoek aan een mooi Chateau.

Programma:

Maandag 7 oktober 2024

Nadat wij u bij het opstappunt hebben opgehaald vertrekken wij richting de Belgische Ardennen. Onderweg zorgen wij voor een kopje koffie/thee met wat lekkers.

Wij hebben een tussenstop in Leuven. Hier genieten wij van een heerlijke lunch.Hierna worden wij welkom geheten door een stadsgids die ons tijdens een wandeling van ongeveer een uur de hoogtepunten van de mooie stad laat zien. Wandelt u liever niet mee? Dat kan uiteraard ook, wij komen weer terug op het vertrekpunt om u op te halen.

Na ons bezoek aan Leuven rijden wij verder naar ons hotel in Han-Sur-Lesse.
Hier dineren wij `s avonds gezamenlijk. Het diner bestaat uit hoofdgerecht met drankje en dessert met koffie/thee.

Dinsdag 8 oktober 2024

Na heerlijk te hebben geslapen kunt u ontbijten in het hotel. Hierna gaan wij met een gids in de bus op pad om de Ardennen te ontdekken.

De gids stelt een leuke route voor ons samen en wij stoppen onderweg om gezamenlijk te lunchen en een kopje koffie te drinken.

Na deze gezellige en leerzame dag gaan wij weer terug naar het hotel waar `s avonds het diner weer voor ons klaarstaat. Het diner bestaat uit hoofdgerecht met drankje en dessert met koffie/thee.

Woensdag 9 oktober 2024

Op woensdag vertrekken wij na het ontbijt naar Dinant. Hier heeft u vrije tijd om de stad te bezoeken. Uiteraard bent u welkom om met onze vrijwilligers mee te wandelen en de stad te verkennen.

Na een gezamenlijke lunch in Dinant gaan wij aan boord van een fijne rondvaartboot.
Gedurende de vaart van 2 uur gaan wij van Dinant naar Freÿr en weer terug. Freÿr is het grootste en hoogste klimgebied van België, gelegen aan de Maas in de gemeente Hastière, vijf kilometer stroomopwaarts van Dinant.

Na de rondvaart keren wij weer terug naar ons hotel. Hier kunt u fijn nagenieten van de dag tijdens ons gezamenlijke diner. Het diner bestaat uit hoofdgerecht met drankje en dessert met koffie/thee.

Donderdag 10 oktober 2024

Na weer heerlijk te hebben ontbeten heeft u de vrije tijd in Han Sur Lesse. Gaat u de stad bezoeken? Of geniet u van een heerlijke rustige ochtend in het hotel?

Wist u dat het hotel om de hoek ligt van de Grotten van Han? U kunt er dan ook voor kiezen om deze te bezoeken. Let er wel op dat het ongeveer 1,6 km wandelen is en 367 treden heeft. Een bezoek is niet inbegrepen in deze vakantie, maar mocht u geïnteresseerd zijn dan helpt de reisleidster u graag met het boeken van een ticket. Een vrijwilligster wandelt dan ook graag met u mee.

Na een rustige ochtend vertrekken wij naar Spontin. Onderweg stoppen wij voor een lekkere lunch. En na de lunch gaan wij in Spontin aan boord van een (ouderwetse) trein. Gedurende 1,5 uur maken wij een mooie rit door de Bocq-vallei.

Na de treinrit keren wij weer terug naar het hotel. Hier staat in de avond het diner weer klaar voor ons. Het diner bestaat uit hoofdgerecht met drankje en dessert met koffie/thee.

Vrijdag 11 oktober 2024

Na het ontbijt heeft u de tijd om rustig uw spullen weer in uw koffer te doen en u klaar te maken voor vertrek.

Natuurlijk kunnen wij de Ardennen niet verlaten zonder een bezoek aan een heus Chateau. Op onze terugweg brengen wij dan ook een bezoek aan Chateau Lavaux. Het kasteel van Lavaux-Saint-Anne is opgenomen in het belangrijkste erfgoed van het Waalse gewest. Een van de beroemdste gebouwen in Wallonië, symbool van de Famenne.

Na het bezoek aan het chateau vertrekken wij voor een heerlijke lunch in de omgeving. Daarna gaan wij richting onze eigen regio.

Hotelinformatie

Wij verblijven in het Mercure-hotel Han-sur-Lesse. Het hotel is gelegen in het hart van de Ardennen in Han-Sur-Lesse.De kamers zijn ingericht in Ardenner stijl. Uitgerust met gratis WiFi, kluis, minibar, koffie, thee en een comfortabele badkamer met douche. Buiten een gezellig restaurant heeft het hotel ook een heerlijk binnenzwembad. Echt een plek om even lekker te ontspannen. U kunt voor dit hotel een eenpersoonskamer en een tweepersoonskamer boeken. De tweepersoonskamers hebben aparte bedden.

Informatie Belgische Ardennen

Ontdek de Belgische Ardennen, een betoverend landschap doordrenkt met natuurlijke pracht. Laat uzelf onderdompelen in dichte bossen, kabbelende rivieren en schilderachtige dorpjes. Verken kronkelende paden te voet of op de fiets, ontdek historische kastelen en geniet van lokale lekkernijen zoals de wereldberoemde Ardense ham en trappistenbieren. Of u nu op zoek bent naar avontuurlijke activiteiten zoals kajakken en rotsklimmen, of gewoon wilt ontspannen te midden van serene omgeving, de Belgische Ardennen bieden voor elk wat wils. Laat uzelf verrassen door de schoonheid en de charme van dit ongerepte stukje natuur, recht in het hart van Europa.

Weetjes over de Belgische Ardennen:

 • De Ardennen beslaan ongeveer een derde van België’s oppervlakte.
 • Het gebied staat bekend om zijn dichte bossen en heuvelachtige landschap.
 • In de Ardennen vind je schilderachtige dorpjes en historische kastelen.
 • Het is een populaire bestemming voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers.
 • De regio biedt tal van outdooractiviteiten zoals kajakken en rots klimmen.
 • Ardense ham en trappistenbieren zijn lokale specialiteiten om van te genieten.
 • De rivieren in de Ardennen bieden mogelijkheden voor watersport en vissen.
 • Het gebied heeft een rijke geschiedenis, met sporen van oude beschavingen.
 • De Ardennen worden gekenmerkt door een gevarieerde flora en fauna.
 • Elk seizoen heeft zijn eigen charme, van bloeiende lente tot besneeuwde winters.

Veelgestelde vragen over deze reis:

Is er een minimum aantal deelname verplicht voor deze reis?

Ja, deze reis heeft een minimum aantal deelnemers van 30 én een maximum van 40 personen. Met minder personen kan de reis helaas niet doorgaan. Mocht dit gebeuren dan ontvang u op 1 augustus 2024 een bericht van ons. Uiteraard zijn er dan geen kosten verbonden storten wij uw geld terug. Ontvangt u geen bericht op 1 augustus?  Dan gaat de reis door!

Welke annuleringsvoorwaarden gelden voor deze reis?

Vanaf 2 augustus zijn er afwijkende annuleringsvoorwaarden voor deze reis:

 • Vóór 2 augustus 2024: geen kosten
 • 2 augustus 2024 tot 7 september 2024: 20% van het totale bedrag
 • 7 september 2024 tot 2 oktober 2024: 70% van het totale bedrag
 • 2 oktober 2024 of in geval van no-show: 100% van het totale bedrag.
Moet ik de reissom gelijk betalen? 

U kunt de volledige reissom direct bij boeking betalen, maar de reissom kan ook in twee delen worden voldaan. U betaalt dan bij het boeken 20% van de reissom, en het restant betaalt u uiterlijk op 2 augustus 2024. Wilt u hiervan gebruikmaken? Neem dan even contact met ons op via [email protected] of via telefoonnummer 088 648 1600. Daarna ontvangt u een aparte betaallink voor deze optie.

Wanneer krijg ik mijn reisdocumenten?

Deze worden uiterlijk twee weken van tevoren per post naar u opgestuurd. Vergeet uw paspoort of ID kaart niet mee te nemen tijdens de reis.

Waar zijn de opstapplaatsen voor deze reis?

Rotterdam Zuid: Ravenswaard in IJsselmonde
Rotterdam Noord: Aafje De Vijf Havens
Ridderkerk: Aafje Reyerheem
Zwijndrecht: Eemstein flats
* Bent u met 7 personen of meer, dan kunnen wij met u overleggen om u als groep elders op te halen.
* Wij vertrekken in de ochtend, het tijdstip van vertrek ontvangt u bij uw reisdocumenten.

Kan ik een zitplaats reserveren in de bus?

Nee, u kunt geen zitplaats reserveren in de bus maar u kunt wel uw voorkeur aan ons doorgeven in geval van reisziekte.

Hoeveel bagage mag ik meenemen?

Vanwege veiligheidsvoorschriften en de beperkte beschikbare ruimte, kunt u 1 stuk bagage van maximaal 20 kg en 1 stuk handbagage meenemen. Het meenemen van een rollator is geen probleem. Uw rolstoel of scootmobiel kan niet mee.

Kan ik bij Aafje ook een reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten?

Nee, wij kunnen dit niet voor u afsluiten maar u kunt bijvoorbeeld terecht bij de ANWB voor een kortlopende annuleringsverzekering maar ook voor een kortlopende reisverzekering.

Wat mag ik van de chauffeur en/of reisleider verwachten?

Onze chauffeur van BoomTravel heeft uitgebreide ervaring in het besturen van touringcars. Hij brengt u veilig naar de Belgische Ardennen. Zowel Aafje als de chauffeur van BoomTravel delen op hun eigen wijze hun passie voor deze reis met u. Ze zijn gemotiveerd, hulpvaardig en doen hun uiterste best om van uw reis een persoonlijke en onvergetelijke ervaring te maken. Aafje staat tijdens de activiteiten en in het hotel klaar om u te ondersteunen. Het is belangrijk op te merken dat onze begeleiders geen medische achtergrond hebben en daarom niet kunnen assisteren bij medicatie en persoonlijke verzorging.

Wel inbegrepen

 • Begeleiding vanuit Allemaal Aafje
 • Vervoer per luxe touringcar de gehele midweek
 • Koffie en iets lekkers tijdens de heen- en terugreis in de bus
 • 4 Hotelovernachtingen op basis van half pension
 • Lunch zoals in het programma staat beschreven
 • Activiteiten zoals in het programma staat beschreven

Niet inbegrepen

 • Extra hapjes en drankjes
 • Minibar consumpties
 • Zorgpersoneel
 • Persoonlijke uitgave
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bestel je tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Een midweek naar de Belgische Ardennen - 1 persoonskamer - prijs per persoon
Deze kamer is beschikbaar voor boekingen van één persoon.
977.50
10 beschikbaar
Een midweek naar de Belgische Ardennen - 2-persoonskamer - prijs per persoon
Deze kamer is alleen beschikbaar voor boekingen van twee personen. U boekt twee losse tickets en kunt verwijzen naar de persoon met wie u de kamer deelt.
815.00
10 beschikbaar

Heeft u vragen?

Neem gerust contact met ons via het contactformulier of via het onderstaande telefoonnummer of e-mailadres.