Een uitje op zeehondensafari met rondrit Zierikzee

Wij gaan op zeehondensafari! Wij rijden naar Zierikzee om hier aan boord de stappen van de M.P.S. Frisia. We varen over de Oosterschelde.

Datum: 25 september 2024 Locatie: Zeeland Opstaplocaties: In alle Aafje regio's Prijs: € 65,- Ledenprijs: € 58,50
Bestel tickets
Met dit uitje kunnen ouderen genieten van een zeehondensafari. Wij organiseren deze senioren dagtochten voor iedereen.

Gaat u met ons mee?

Tijdens dit uitje gaan wij, met onze Aafje bussen naar Zeeland! Wij rijden vanuit onze regio naar Zierikzee om hier, in de haven, aan boord de stappen van de M.P.S. Frisia. Met dit schip gaan wij vervolgens 2u/2,5u op zeehondensafari. Tijdens de rondvaart krijgt u een heerlijke lunch. Op één van de zandbanken in de Oosterschelde is een grote groep zeehonden neergestreken waar we met laag tij heel dichtbij kunnen komen. Tijdens de speciale zeehondensafari van Frisia rondvaarten nemen we uitgebreid de tijd om in stilte van deze prachtige dieren te genieten. Een unieke kans! Na de prachtige rondvaart staat de gids ons op te wachten. Met de gids in de bus maken wij een rondrit in de omgeving Zierikzee. Een uitje naar Zeeland voor een zeehondensafari is altijd een goed idee!

Programma:

Vertrektijd volgens opstapschema
12.30 – 13.00 uur aankomst haven van Zierikzee
13.00 – 15.00 Zeehondensafari rondvaart met lunch aan boord
15.00 –  16.00 Rondrit omgeving Zierikzee
16.00 uur wij rijden weer terug naar onze regio
Tijden onder voorbehoud in verband met het tij

Informatie zeehonden in de Oosterschelde

De Oosterschelde, een groot estuarium in Nederland, is de thuisbasis van een unieke populatie zeehonden. De zeehonden die in de Oosterschelde leven zijn voornamelijk de gewone zeehond (Phoca vitulina) en de grijze zeehond (Halichoerus grypus). De gewone zeehond is de kleinste van de twee soorten en heeft een kenmerkende ronde kop en grote ogen. Ze hebben een zilvergrijze tot bruine vacht en brengen veel tijd door op zandbanken in de Oosterschelde, waar ze kunnen rusten en zonnen.

De grijze zeehond is groter en heeft een meer robuuste bouw. Ze hebben een donkergrijze tot bruine vacht en een langere snuit. De grijze zeehonden in de Oosterschelde zijn vaak te vinden op droogvallende zandbanken en op de zandplaten, waar ze rusten en zich voeden.

De zeehonden in de Oosterschelde zijn een geliefde attractie voor natuurliefhebbers en toeristen. Er worden regelmatig zeehondensafari’s en excursies georganiseerd om deze prachtige dieren te kunnen observeren. Het is echter belangrijk om de zeehonden met rust te laten en een veilige afstand te bewaren om verstoring te voorkomen, aangezien ze beschermde dieren zijn. De Oosterschelde biedt een belangrijk leefgebied voor de zeehonden, waar ze zich kunnen voeden en rusten. Het beheer en behoud van dit estuarium is van groot belang voor het voortbestaan van de zeehondenpopulatie in de regio en draagt bij aan de biodiversiteit van het gebied.

Weetjes over Zierikzee en de Oosterschelde:

 • Zierikzee is een historische stad in Zeeland, Nederland, bekend om zijn goed bewaarde middeleeuwse architectuur en historische bezienswaardigheden, zoals de Sint-Lievensmonstertoren en de Zuidhavenpoort.
 • De Oosterschelde is het grootste nationale park van Nederland, bekend om zijn unieke estuariene ecosysteem en de thuisbasis van diverse planten- en diersoorten, waaronder zeehonden, bruinvissen, en talloze vogelsoorten.
 • De Oosterschelde is een populaire bestemming voor watersportliefhebbers, met mogelijkheden om te zeilen, kitesurfen, duiken en vissen.
 • Het Oosterscheldekering, een imposant waterbouwkundig kunstwerk, is een bekende attractie in het gebied. Deze stormvloedkering beschermt Nederland tegen overstromingen vanuit de Noordzee.
 • Zierikzee staat bekend om zijn culinaire hoogstandjes, waaronder de beroemde Zeeuwse mosselen en oesters, die vers uit de Oosterschelde worden gehaald.
 • De Oosterschelde heeft een unieke getijdendynamiek, met wisselende waterstanden en stromingen, wat een interessant fenomeen is om te observeren en te ervaren tijdens een bezoek aan het gebied.
 • De Oosterschelde is een belangrijk gebied voor vogelliefhebbers, met talloze vogelsoorten die zich hier vestigen tijdens de migratieperiodes, zoals wadvogels, sterns, en eidereenden.
 • Zierikzee en de Oosterschelde bieden prachtige natuurlijke landschappen en rustige plekken om te wandelen, fietsen en genieten van de mooie Zeeuwse natuur, met schilderachtige dijken, kreken en polders om te verkennen.

Wel inbegrepen

 • Vervoer met per luxe touringcar
 • Zeehondensafari rondvaart
 • Lunch met drankje
 • Begeleiding vanuit Allemaal Aafje

Niet inbegrepen

 • Extra drankjes en hapjes
 • Zorgpersoneel
 • Persoonlijke uitgave

Bestel je tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Woensdag 25 september - Een uitje op zeehondensafari met rondrit Zierikzee - ledenprijs
58.50
1 beschikbaar
Woensdag 25 september - Een uitje op zeehondensafari met rondrit Zierikzee - reguliere prijs
65.00
1 beschikbaar

Heeft u vragen?

Neem gerust contact met ons via het contactformulier of via het onderstaande telefoonnummer of e-mailadres.