Een dagtocht naar Leiden

De Leidse binnenstad is prachtig! De vele historische panden, gerestaureerde kerken en romantische steegjes. Dit alles te bewonderen vanaf het water maakt het nog vele malen mooier. In de middag maken we een rondrit door Wassenaar en haar omgeving. Gaat u met ons mee?

Datum: 05 september 2023 Locatie: Zuid-Holland Opstaplocaties: In alle Aafje regio's Prijs: € 65,- Ledenprijs: € 58,50
Bestel tickets

Gaat u met ons mee?

Met de luxe touringcar rijden wij richting Leiden. Bij aankomst hebben we eerst tijd voor een kopje koffie of thee met gebak.  Hierna stappen wij in de rondvaartboot. Houd u er rekening mee dat u 6 redes naar beneden moet gaan. Na onze mooie rondvaart door Leiden rijden wij naar Wassenaar voor een heerlijke lunch. In restaurant de Baron staat de tafel voor ons gedekt! Rond 14.00 uur stappen wij weer de bus in en rijden wij met onze gids een mooie rondrit door de omgeving van Wassenaar. Boek hier uw ticket voor deze leuke dagtocht! Een dagtocht naar Leiden is altijd een goed idee.

Programma:

Vertrektijd volgens opstapschema
10.30 uur aankomst rondvaartboot met koffie / thee en gebak
10.30 – 12.00 uur rondvaart Leiden in een platte boot met banken. Houd u er rekening mee dat u 6 tredes naar beneden moet gaan om in de boot te komen. Er is geen invalidetoilet aanwezig aan boord.
13.00 – 14.00 uur lunch in Wassenaar bij de Baron
14.00 – 15.30 uur rondrit omgeving Wassenaar met gids
15.30 uur vertrek naar onze eigen regio

Informatie Leiden

Leiden heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd, maar het kreeg pas echt bekendheid in de 17e eeuw, toen het een bloeiend centrum van kunst, wetenschap en handel was. De stad speelde een belangrijke rol tijdens de Gouden Eeuw van Nederland en was de thuisbasis van beroemde schilders zoals Rembrandt van Rijn en Jan Steen. Leiden staat ook bekend om zijn oudste universiteit van Nederland, de Universiteit Leiden, opgericht in 1575, die nog steeds een prominente rol speelt in de stad.

Leiden staat ook bekend om zijn grachten, die vergelijkbaar zijn met die van Amsterdam. Een rondvaart door de grachten is een geweldige manier om de stad te verkennen en de prachtige gevels van de oude herenhuizen te bewonderen. Een van de bekendste grachten is de Rapenburg, die wordt geflankeerd door historische gebouwen en de universiteitsgebouwen.

Weetjes over Wassenaar:

 • Wassenaar staat bekend als de rijkste gemeente van Nederland. Veel welgestelde Nederlanders, waaronder leden van de koninklijke familie, wonen in Wassenaar vanwege de exclusieve en chique reputatie van de stad.
 • Wassenaar is de thuisbasis van verschillende indrukwekkende kastelen en landgoederen. Kasteel de Wittenburg, Kasteel Oud-Wassenaar, Duivenvoorde en Eikenhorst zijn enkele van de bekendste en meest historische kastelen en landgoederen in de regio.
 • Wassenaar heeft een prachtig strand genaamd Wassenaarse Slag, dat bekend staat om zijn brede zandstranden en duinen. Het is een populaire bestemming om te genieten van zon, zee en strand, en biedt ook diverse watersportmogelijkheden.
 • Wassenaar is omgeven door verschillende natuurgebieden, zoals de Wassenaarse duinen, Meijendel en Berkheide. Deze gebieden zijn ideaal voor wandelaars en natuurliefhebbers, met talloze wandelpaden en fietsroutes om te verkennen.
 • Wassenaarse Slag is niet alleen een populair strand, maar ook een bekende plek voor het bloemencorso tijdens het jaarlijkse Bloemencorso van de Bollenstreek. Dit kleurrijke evenement vindt plaats in het voorjaar en trekt duizenden bezoekers van over de hele wereld.
 • Wassenaar staat ook bekend om de jaarlijkse Wassenaarse Landgoederenloop, een populaire hardloopwedstrijd die plaatsvindt in de prachtige omgeving van de landgoederen en duinen van Wassenaar. Het is een sportief evenement dat zowel lokale inwoners als deelnemers van buiten de stad aantrekt.

Wel inbegrepen

 • Vervoer per luxe touringcar
 • Koffie/thee met iets lekkers
 • Uitgebreide lunch met drankje
 • Begeleiding vanuit Allemaal Aafje

Niet inbegrepen

 • Extra drankjes en hapjes
 • Zorgpersoneel
 • Persoonlijke uitgave

Bestel je tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Dinsdag 5 september - Een dagtocht naar Leiden
Reguliere prijs
65.00
18 beschikbaar
Dinsdag 5 september - Een dagtocht naar Leiden
Ledenprijs
58.50
18 beschikbaar

Heeft u een vraag?

Neem contact op met ons en wij staan u graag te woord.