Een lang weekend naar Friesland

Wanneer u met Allemaal Aafje op reis gaat, kunt u rekenen op onze toegewijde reisleiders en vrijwilligers, die gedurende de hele reis paraat staan om u te ondersteunen. Bij Allemaal Aafje bieden we een all-in programma aan dat zich onderscheidt van andere organisaties doordat we gezamenlijke activiteiten organiseren en een gevoel van samenhorigheid creëren. Gaat u met ons mee?

Datum: 31 mei 2024 tot 03 juni 2024 Locatie: Friesland Opstaplocaties: In onze Aafje regio Prijs: 1pk € 830,- per persoon | 2pk € 660,- per persoon
Bestel tickets
Friesland

Gaat u met ons mee?

Een lang weekend in de prachtige provincie Friesland, waar we worden begroet door uitgestrekte groene weilanden, schilderachtige dorpjes en een overvloed aan waterwegen. Samen verkennen wij historisch Leeuwarden, gaan we varen vanaf Sneek en sluiten we het weekend af met een bezoek aan Stoeterij “Het Swarte Paert”.

Programma:

Vrijdag 31 mei 2024

Nadat wij u bij het opstappunt hebben opgehaald vertrekken wij richting Friesland.
Onderweg zorgen wij voor een kopje koffie/thee met wat lekkers.

Wij hebben een tussenstop in Giethoorn. Hier genieten wij van een heerlijke lunch.
Na de lunch varen wij gezellig een uurtje door Giethoorn om zo dit prachtige dorp te bezichtigen.

Hierna rijden wij verder richting ons hotel in Makkum,  Na aankomst kunt u heerlijk ontspannen in uw kamer of genieten van het heerlijke strand waar het hotel aan gelegen is.

In de avond dineren wij gezellig samen in het hotel. Het diner bestaat uit soep, hoofdgerecht, tafelwater, 1 drankje en koffie/thee.

Zaterdag 1 juni 2024

Na heerlijk geslapen te hebben staat het ontbijt klaar voor ons en heeft u tijd om nog even lekker te ontspannen in het hotel.

Hierna gaan wij met de bus richting Leeuwarden. Hier worden wij welkom geheten met een lekker kopje koffie en gebak. Vervolgens staat het stadstreintje van Leeuwarden voor ons klaar. Hiermee maken wij een gezellige rondrit door Leeuwarden. Door middel van oortelefoontjes hoort u allerlei leuke weetjes over de stad.

In Leeuwarden hebben wij ook een gezellige lunch met elkaar. Vervolgens heeft u vrije tijd om op eigen gelegenheid Leeuwarden te verkennen of lekker op een terras te zitten. Uiteraard bent u ook welkom om met onze vrijwilligers mee te wandelen en de stad te verkennen.

Aan het eind van de middag rijden wij weer terug naar ons hotel. Hier kunt u lekker ontspannen voordat wij weer gezamenlijk dineren. Het diner bestaat uit soep, hoofdgerecht, tafelwater, 1 drankje en koffie/thee.

Zondag 2 juni 2024

Na weer heerlijk geslapen en ontbeten te hebben gaan wij een mooie rondrit maken om zo meer van Friesland te zien. De gids in de bus vertelt leuke verhalen bij de plekken waar wij langsrijden.

Rond het middaguur zwaaien wij de gids gedag en gaan wij op pad naar Sneek. Hier stappen wij aan boord van een comfortabele rondvaartboot om twee uur te varen. Tijdens de rondvaart wordt er een lekkere lunch geserveerd.

Hierna heeft u nog even vrije tijd om Sneek te verkennen of om lekker op een terras te zitten. Aan het eind van de middag rijden wij weer richting ons hotel. `s avonds dineren wij weer gezamenlijk in het hotel. Het diner bestaat uit soep, hoofdgerecht, tafelwater, 1 drankje en koffie/thee.

Maandag 3 juni 2024

Ook op de laatste dag staat er weer een heerlijk ontbijt voor ons klaar. Hierna heeft u de tijd om uw spullen rustig in te pakken voor vertrek en nog even te genieten in het hotel.

Ook op de terugweg maken wij nog een tussenstop voor een gezamenlijke lunch. Deze wordt verzorgd door Stoeterij “Het Swarte Paert“. Om het weekend echt Fries af te sluiten verzorgt de stoeterij een mooie dressuurshow met Friese Paarden. Na de show vertrekken wij richting onze eigen regio.

Met een kopje koffie/thee in de bus en wat lekkers kunt u nog nakletsen over dit gezellige weekend.

Hotelinformatie

Wij verblijven in Strandhotel Vigilante in Makkum. Direct gelegen aan het strand met een prachtig uitzicht over het IJsselmeer en vlakbij het pittoreske vissersdorpje Makkum.

Onze landzicht kamers zijn voorzien van twee eenpersoonsbedden die tegen elkaar staan. Een moderne flatscreen televisie, een bureau en gratis draadloos internet. De badkamer beschikt over een toilet, inloopdouche en een ruime wastafel met föhn. Tijdens ons verblijf genieten wij elke ochtend van een heerlijk ontbijt en ‘s avonds verzorgt de Chef een heerlijk diner voor ons.

Informatie Friesland

Friesland, gelegen in het noorden van Nederland, is doordrenkt van rijke cultuur en traditie. Bekend om zijn uitgestrekte groene weilanden, pittoreske dorpjes en karakteristieke Friese meren, trekt deze provincie jaarlijks vele toeristen. De Friese taal en folklore worden gekoesterd, terwijl de Elfstedentocht, een legendarische schaatstocht langs elf steden, een nationaal symbool van doorzettingsvermogen is geworden. Friesland biedt een unieke mix van rustieke landschappen, historische erfgoed en levendige gemeenschappen, waar bezoekers kunnen genieten van authentieke ervaringen en gastvrijheid.

Weetjes over de Friesland:

 • Friese taal is een erkende minderheidstaal in Nederland.
 • Friesland heeft zijn eigen vlag met waterlelies.
 • Traditionele Friese sporten omvatten kaatsen en fierljeppen.
 • Friese paarden zijn wereldwijd bekend om hun schoonheid.
 • Elfstedentocht is ‘s werelds beroemdste schaatsevenement, bij gunstige weersomstandigheden.
 • Friese steden zoals Leeuwarden en Sneek hebben rijke geschiedenis.
 • Friesland staat bekend om zijn heerlijke streekgerechten zoals suikerbrood.
 • Houtsnijwerk en aardewerk zijn prominente ambachten in Friese cultuur.
 • Friese volksdansen, zoals de polka en de wâldango, worden gekoesterd.
 • Het skûtsjesilen, zeilwedstrijden met historische vrachtschepen, is populair.

Veelgestelde vragen over deze reis:

Is er een minimum aantal deelname verplicht voor deze reis?

Update per 11 april 2024: deze reis gaat definitief door.

Ja, deze reis heeft een minimum aantal deelnemers van 30 én een maximum van 40 personen. Met minder personen kan de reis helaas niet doorgaan. Mocht dit gebeuren dan ontvang u op 11 april 2024 een bericht van ons. Uiteraard zijn er dan geen kosten verbonden storten wij uw geld terug. Ontvangt u geen bericht op 11 april?  Dan gaat de reis door!

Welke annuleringsvoorwaarden gelden voor deze reis?

Vanaf 30 maart zijn er afwijkende annuleringsvoorwaarden voor deze reis:

 • Vóór 30 maart 2024: geen kosten
 • 1 tot 2 maanden voor de vertrekdatum: 35% kosten van het totale bedrag
 • 14 dagen tot 1 maand voor de vertrekdatum: 60% kosten van het totale bedrag
 • 7 dagen tot 14 dagen voor de vertrekdatum: 85% kosten van het totale bedrag
 • Minder dan 7 dagen voor de vertrekdatum: 100% kosten van het totale bedrag
Moet ik de reissom gelijk betalen? 

U kunt de volledige reissom direct bij boeking betalen, maar de reissom kan ook in twee delen worden voldaan. U betaalt dan bij het boeken 20% van de reissom, en het restant betaalt u uiterlijk op 15 april 2024. Wilt u hiervan gebruikmaken? Neem dan even contact met ons op via [email protected] of via telefoonnummer 088 648 1600. Daarna ontvangt u een aparte betaallink voor deze optie.

Wanneer krijg ik mijn reisdocumenten?

Deze worden uiterlijk twee weken van tevoren per post naar u opgestuurd. Vergeet uw paspoort of ID kaart niet mee te nemen.

Waar zijn de opstapplaatsen voor deze reis?

Rotterdam Zuid: Ravenswaard in IJsselmonde
Rotterdam Noord: Aafje De Vijf Havens
Ridderkerk: Aafje Reyerheem
Zwijndrecht: Eemstein flats
* Bent u met 7 personen of meer, dan kunnen wij met u overleggen om u als groep elders op te halen.
* Wij vertrekken in de ochtend, het tijdstip van vertrek ontvangt u bij uw reisdocumenten.

Kan ik een zitplaats reserveren in de bus?

Nee, u kunt geen zitplaats reserveren in de bus maar u kunt wel uw voorkeur aan ons doorgeven in geval van reisziekte.

Hoeveel bagage mag ik meenemen?

Vanwege veiligheidsvoorschriften en de beperkte beschikbare ruimte, kunt u 1 stuk bagage van maximaal 20 kg en 1 stuk handbagage meenemen. Het meenemen van een rollator is geen probleem. Uw rolstoel of scootmobiel kan niet mee.

Kan ik bij Aafje ook een reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten?

Nee, wij kunnen dit niet voor u afsluiten maar u kunt bijvoorbeeld terecht bij de ANWB voor een kortlopende annuleringsverzekering maar ook voor een kortlopende reisverzekering.

Wat mag ik van de chauffeur en/of reisleider verwachten?

Onze chauffeur van BoomTravel heeft uitgebreide ervaring in het besturen van touringcars. Hij brengt u veilig naar Friesland. Zowel Aafje als de chauffeur van BoomTravel delen op hun eigen wijze hun passie voor deze reis met u. Ze zijn gemotiveerd, hulpvaardig en doen hun uiterste best om van uw reis een persoonlijke en onvergetelijke ervaring te maken. Aafje staat tijdens de activiteiten en in het hotel klaar om u te ondersteunen. Het is belangrijk op te merken dat onze begeleiders geen medische achtergrond hebben en daarom niet kunnen assisteren bij medicatie en persoonlijke verzorging.

Wel inbegrepen

 • Begeleiding vanuit Allemaal Aafje
 • Vervoer per luxe touringcar het gehele weekend
 • Koffie en iets lekkers tijdens de heen- en terugreis in de bus
 • 3 Hotelovernachtingen op basis van half pension
 • Lunch zoals in het programma staat beschreven
 • Activiteiten zoals in het programma staat beschreven

Niet inbegrepen

 • Extra hapjes en drankjes
 • Zorgpersoneel
 • Persoonlijke uitgave

Bestel je tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Een lang weekend naar Friesland - 1-persoonskamer per persoon
Deze kamer is beschikbaar voor boekingen voor één persoon. * Is dit kamertype uitverkocht? Stuur dan een bericht naar [email protected] of bel 088 648 1600.
830.00
5 beschikbaar
Een lang weekend naar Friesland - 2-persoonskamer prijs per persoon
Deze kamer is alleen beschikbaar voor boekingen van twee personen. U boekt twee losse tickets en kunt verwijzen naar de persoon met wie u de kamer deelt. * Is dit kamertype uitverkocht? Stuur dan een bericht naar [email protected] of bel 088 648 1600.
660.00
4 beschikbaar

Heeft u vragen?

Neem gerust contact met ons via het contactformulier of via het onderstaande telefoonnummer of e-mailadres.