Rondleiding en proeverij kruidenlikeur bij Schrobbelèr
We beginnen de dag met een heerlijke lunch, gevolgd door een boeiende rondleiding en proeverij bij Schrobbelèr. Tijdens de rondleiding ontdekken we het geheim achter de likeur, het familierecept en de geschiedenis, en sluiten we af met een proeverij van drie verschillende Schrobbelèrs.
Gaat u met ons mee?
Met onze Aafje Busjes rijden we richting Tilburg, waar we eerst gezamenlijk genieten van een heerlijke lunch. Daarna vervolgen we onze reis naar Schrobbelèr voor een interessante rondleiding en proeverij.
Bij Schrobbelèr worden we verwelkomd met een Schrobbelèr Espresso, compleet met slagroom, waarna we op ontdekkingstocht gaan. Tijdens de rondleiding leren we alles over het geheim achter Schrobbelèr, het familierecept, het bottelen van de kruiken en de rijke geschiedenis van het merk. Natuurlijk sluiten we af met een proeverij van drie verschillende Schrobbelèrs Drinkt u geen alcohol? Dan kunt een glas frisdrank bestellen.
Programma:
Vertrektijd volgens opstapschema
12.45 – 13.45 uur Lunch
14.00 – 17.00 uur Rondleiding en proeverij bij Schrobbelèr
17.00 uur wij rijden weer terug naar onze eigen regio
Informatie over Schrobbelèr :
Schrobbelèr, de beroemde Brabantse kruidenlikeur, ontstond in de jaren ’70 in de huisbar van Jan Wassing, waar vrienden kennismaakten met de unieke smaak en sfeer van deze likeur. Tegenwoordig is Schrobbelèr een bekend merk, dat zijn oorsprong en de warmte van Jan Wassing voortzet, zelfs na zijn overlijden in 1981. De likeur bevat een geheime samenstelling van 43 verschillende kruiden en specerijen en heeft een alcoholpercentage van 21,5%. Kleinzoon Floris Wassing, de huidige distillateur, maakt de Schrobbelèr met veel zorg en aandacht. De beste manier om Schrobbelèr te drinken is gekoeld, zodat de zachte, rijke smaak optimaal tot zijn recht komt.
Weetjes:
- Jan Wassing noemde zijn huisbar “Bij den Schrobbelèr”, geïnspireerd door de Tilburgse textielindustrie, waar de schrobbelaar werd gebruikt om wol te ontwarren.
- Jan verspreidde zijn likeur tijdens carnaval en in de lokale horeca, wat leidde tot bijzondere vriendschappen en gezelligheid.
- De kruik, die wordt gebruikt voor Schrobbelèr, heeft haar oorsprong in de Tilburgse textielindustrie, waar textielarbeiders kruiken vulden met urine om wol te zuiveren.
- Tilburgse textielarbeiders kregen de geuzennaam ‘Kruikenzeikers’, een term die nog steeds gebruikt wordt tijdens carnaval.
- Tijdens carnaval wordt Tilburg ook wel ‘Kruikenstad’ genoemd, een knipoog naar de historische link met de textielindustrie.
Wel inbegrepen
- Vervoer per Aafje Busje
- Lunch met drankje
- Rondleiding en proeverij Schrobbelèr
- Begeleiding vanuit Allemaal Aafje
Niet inbegrepen
- Extra drankjes en hapjes
- Zorgpersoneel
- Persoonlijke uitgave