Een uitje naar Vlinders aan de Vliet

Vlinders aan de Vliet heeft een tropisch leefgebied nagebouwd en de vlinders, dieren en planten die in dit leefgebied thuishoren er samen in ondergebracht. Hierdoor ontstaat een natuurgetrouwe presentatie van het leven in een bepaald leefgebied (ecosysteem). Gaat u mee naar Leidschendam om dit moois te bezoeken?

Datum: 20 september 2023 Locatie: Zuid-Holland Opstaplocaties: In alle Aafje regio's Prijs: € 20,- Ledenprijs: € 18,-
Bestel tickets
Met dit uitje kunnen ouderen genieten aan bij Vlinders aan de Vliet in Leidschendam. Wij organiseren deze senioren dagtochten voor iedereen.

Gaat u met ons mee?

Met onze Aafje bussen rijden wij vanuit onze regio naar Vlinders aan de Vliet in Leidschendam. Bij aankomst in deze tropische vlinderjungle kunt u zelf een kopje koffie of thee bestellen in het restaurant of direct op zoek gaan naar mooie vlinders! Het is een bijzondere plek waar u kunt genieten van de kleurrijke schoonheid van vlinders in een tropische omgeving. Na de poffertjes lunch heeft u nog wat vrije tijd in de vlinderjungle! Boek hier uw ticket voor deze leuke dagtocht! Een dagtocht naar Vlinders aan de Vliet is altijd een goed idee.

Programma:

Vertrektijd volgens opstapschema
11.00 uur aankomst Vlinders aan de Vliet in Leidschendam
11.00 – 12.00 uur vrije tijd bij Vlinders aan de Vliet
12.00 – 13.00 uur poffertjes lunch met drankje
13.00 – 14.30 uur vrije tijd bij Vlinders aan de Vliet

Informatie Vlinders aan de Vliet:

Het verhaal van “Vlinders aan de Vliet” begint met een gepassioneerde vlinderliefhebber genaamd Rob de Jong. Rob had altijd al een fascinatie voor vlinders en droomde ervan om een plek te creëren waar mensen deze prachtige insecten van dichtbij konden bewonderen. In 2003 besloot hij zijn droom waar te maken en opende hij “Vlinders aan de Vliet” in een oude kwekerij in Leidschendam.

Na maanden van hard werken opende “Vlinders aan de Vliet” uiteindelijk zijn deuren voor het publiek. Het was meteen een groot succes. Bezoekers werden betoverd door de kleurrijke vlinders die vrij rondvlogen in de tropische kas. Ze konden de vlinders van dichtbij observeren terwijl ze fladderden, rustten op bloemen en zich voedden met nectar. De vlindertuin werd al snel een populaire attractie voor zowel locals als toeristen. Mensen kwamen van heinde en verre om de prachtige vlinders te bewonderen en te leren over hun levenscyclus, gedrag en verschillende soorten.

Door de jaren heen is “Vlinders aan de Vliet” blijven groeien en evolueren. Er zijn nu duizenden vlinders te vinden, afkomstig uit verschillende delen van de wereld, zoals Zuid-Amerika en Azië. Bezoekers kunnen genieten van een unieke ervaring om tussen de vlinders te wandelen en te genieten van de kleurrijke pracht van de natuur.

Weetjes over Vlinders:

 • Vlinders behoren tot de orde Lepidoptera, wat “schubvleugeligen” betekent, vanwege de kleine schubben op hun vleugels die hen hun karakteristieke uiterlijk geven.
 • Vlinders hebben een zeer korte levensduur. De meeste vlinders leven slechts enkele weken tot maanden, afhankelijk van de soort.
 • Vlinders hebben een uitstekend gezichtsvermogen. Ze kunnen kleuren waarnemen en hebben het vermogen om ultraviolet licht te zien, wat hen helpt bij het lokaliseren van voedsel en partners.
 • Vlinders kunnen niet kauwen. Ze hebben een lange, dunne roltong (proboscis) waarmee ze nectar uit bloemen kunnen zuigen als voedsel.
 • Vlinders ondergaan een metamorfose tijdens hun levenscyclus, waarbij ze vier fasen doorgaan: ei, rups, pop en volwassen vlinder. Dit proces wordt volledige gedaanteverwisseling genoemd.
 • Vlinders hebben vaak felle kleuren en complexe patronen op hun vleugels, die dienen als een vorm van camouflage, afschrikking of communicatie met andere dieren.
 • Vlinders worden vaak beschouwd als symbolen van transformatie, vrijheid en schoonheid, en zijn vaak aanwezig in kunst, cultuur en literatuur over de hele wereld.
 • Er zijn naar schatting meer dan 18.000 verschillende soorten vlinders wereldwijd, variërend in grootte, kleur en gedrag.

Wel inbegrepen

 • Vervoer met onze Aafjebus
 • Poffertjes lunch met drankje
 • Begeleiding vanuit Allemaal Aafje

Niet inbegrepen

 • Extra drankjes en hapjes
 • Zorgpersoneel
 • Persoonlijke uitgave

Bestel je tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Woensdag 20 september 2023 - Een uitje naar Vlinders aan de Vliet
Ledenprijs
18.00
20 beschikbaar
Woensdag 20 september 2023 - Een uitje naar Vlinders aan de Vliet
Reguliere prijs
20.00
20 beschikbaar

Heeft u een vraag?

Neem contact op met ons en wij staan u graag te woord.