Een uitje naar Bernisse

Stichting Fluisterboot Voorne-Putten laat “de Bernisse beleven”. Tijdens een circa. twee uur durende rondvaart wordt het verhaal verteld van het landschap, de fauna en de mens die erin leefde. Een uitje naar Bernisse is altijd een goed idee!

Datum: 26 oktober 2023 Locatie: Zuid-Holland Opstaplocaties: In alle Aafje regio's Prijs: € 20,- Ledenprijs: € 18,-
Bestel tickets
Met een uitje naar Bernisse genieten ouderen van een rondvaart. Wij organiseren deze senioren dagtochten voor iedereen.

Gaat u met ons mee?

Met onze Aafje bussen rijden wij vanuit onze regio naar Zuidland. Vandaag hebben wij een uitje naar Bernisse! Bij aankomst in het restaurant ‘s Lands Bakkie worden we gezellig ontvangen en krijgen wij als lunch een tosti met een drankje. Na onze lunch rijden we door de polders naar de opstapplaats van de fluisterboot in Bernisse. Hier varen we een mooie route door dit natuurgebied. Boek hier uw ticket voor deze leuke dagtocht! Een uitje naar Bernisse is altijd een goed idee.

Programma:

Vertrektijd volgens opstapschema
12.30 uur aankomst bij restaurant ‘s Lands Bakkie in Zuidland
12.30 – 13.30 uur lunch, tosti met drankje
14.00 – 16.00 uur 2 uur durende rondvaart door de Bernisse
16.00 uur wij brengen u weer terug naar waar u in de ochtend bent ingestapt.
Let op: u dient in de boot te kunnen stappen. Niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

Informatie omgeving Bernisse:

Het natuurgebied Bernisse is een beschermd natuurgebied in Nederland, gelegen op het eiland Voorne-Putten in de provincie Zuid-Holland. Het gebied is vernoemd naar de rivier de Bernisse, die er doorheen stroomt, en bestaat uit diverse landschapstypen, waaronder polders, dijken, rietvelden, bossen en moerasgebieden. Het natuurgebied Bernisse is bekend om zijn diversiteit aan planten en dieren. Het is een belangrijk broedgebied voor vogels, zoals de blauwborst, de rietzanger, de rietgors en de bruine kiekendief. Daarnaast zijn er diverse soorten zoogdieren, amfibieën en insecten te vinden.

Het gebied is populair onder natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers. Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes uitgezet, die bezoekers de kans geven om de natuurlijke schoonheid van Bernisse te ontdekken. Het gebied wordt beheerd door Natuurmonumenten, een Nederlandse natuurbeschermingsorganisatie, die zich inzet voor het behoud van de natuurlijke rijkdom van Bernisse en het stimuleren van duurzaam gebruik van het gebied. Het is een waardevolle plek voor natuurliefhebbers en een bron van inspiratie voor iedereen die wil genieten van de schoonheid van de natuur.

Weetjes over tosti’s:

  • Het woord “tosti” komt oorspronkelijk uit Italië, waar het “tost” of “tosta” betekent, wat verwijst naar geroosterd brood. In Nederland en andere landen wordt de term “tosti” gebruikt om een gegrilde of gebakken sandwich van brood met kaas en vaak ook ham aan te duiden.
  • Tosti’s zijn populair als een snel en gemakkelijk te bereiden snackgerecht. Ze worden vaak geserveerd in lunchrooms, cafés, en snackbars, en zijn geliefd bij zowel kinderen als volwassenen.
  • Hoewel de klassieke tosti vaak bestaat uit twee sneetjes brood met kaas en ham ertussen, zijn er talloze variaties mogelijk. Tosti’s kunnen worden gemaakt met verschillende soorten brood, zoals wit, bruin, volkoren of zelfs croissants. Ook de keuze van kaas, ham, en andere vullingen kan variëren, afhankelijk van de persoonlijke smaak en voorkeuren.
  • Hoewel de tosti zijn oorsprong heeft in Italië, heeft het gerecht zich verspreid over de hele wereld en zijn er talloze internationale varianten ontstaan. Zo staat de tosti in het Verenigd Koninkrijk bekend als “toastie” en in de Verenigde Staten als “grilled cheese sandwich”. In sommige landen worden er ook andere vullingen gebruikt, zoals ananas, bacon, tomaat, of ei.

Wel inbegrepen

  • Vervoer met onze Aafjebus
  • Poffertjes lunch met drankje
  • Begeleiding vanuit Allemaal Aafje

Niet inbegrepen

  • Extra drankjes en hapjes
  • Zorgpersoneel
  • Persoonlijke uitgave

Bestel je tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Donderdag 26 oktober 2023 - Een uitje naar Bernisse
Ledenprijs
18.00
15 beschikbaar
Donderdag 26 oktober 2023 - Een uitje naar Bernisse
Reguliere prijs
20.00
15 beschikbaar

Heeft u een vraag?

Neem contact op met ons en wij staan u graag te woord.