Biljarten verhoogt levenskwaliteit van ouderen

Biljarten draagt bij aan een verhoogde levenskwaliteit die we allemaal zo graag wensen voor de ouderen in onze samenleving. 

Locatie: Zuid-Holland

Biljarten wordt vaak geassocieerd met oudere mensen. En dat is niet gek, de sport biljart heeft een relatief hoog percentage liefhebbers in de leeftijd 65+. En daar zijn een aantal goede redenen voor. 

Competitief en sociaal

Voor senioren zijn er niet veel sporten die competitief zijn én sociaal. Biljarten is daar wel een van. Daarbij is het een sport die op oudere leeftijd beoefend kan worden zonder daarbij het lichaam fysiek te belasten. Tijdens een potje biljart blijf je in beweging zonder dat je dat zelf continu in de gaten hebt. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat bij een gemiddeld potje biljart de deelnemer meer dan een kilometer loopt. 

Biljarten gaat eenzaamheid tegen

Nog een voordeel van regelmatig een potje biljarten is het tegengaan van eenzaamheid. Wekelijks een uitje naar de biljartvereniging, samen met elkaar iets drinken, even bijpraten over wat er speelt in het leven. Dit zorgt ervoor dat uw wereld niet steeds iets kleiner wordt. 

Al met al draagt biljarten bij aan een verhoogde levenskwaliteit die we allemaal zo graag wensen voor de ouderen in onze samenleving. 

Waar kunt u biljarten?

De Koninklijke Nederlandse Biljartbond (KNBB) heeft een lijst opgesteld met alle biljartverenigingen in Nederland waar u terecht kunt voor een potje biljart. Klik hier voor dit overzicht. Wilt u alleen een kopje koffie drinken met mensen uit uw buurt? Hier kunt u lezen waar dit kan. 

Heeft u vragen?

Neem gerust contact met ons via het contactformulier of via het onderstaande telefoonnummer of e-mailadres.