Huis van de Wijk

Het doel van ontmoetingspleinen is om de sociale interactie tussen gemeenschapsleden te bevorderen en de betrokkenheid van de gemeenschap bij gemeenschapsactiviteiten te vergroten. Het biedt een ruimte waar mensen zich kunnen ontspannen, nieuwe mensen kunnen ontmoeten en deel kunnen nemen aan activiteiten. Komt u een keer langs?

Allemaal Aafje ontmoeten Ontmoetingsplein

Wat is een Huis van de Wijk?

Op meerdere locaties van Aafje vindt u een Ontmoetingsplein, waar bewoners en mensen uit de buurt elkaar gezellig kunnen ‘ontmoeten’. In Rotterdam zijn er ook Huizen van de Wijk in de buurt. Alle buurtbewoners, jong en oud, zijn welkom. Hier is van alles te doen: u kunt er bijvoorbeeld deelnemen aan activiteiten, taalcursussen volgen of les krijgen in gezond eten of bewegen. Ook als u steun of advies zoekt, kunt u terecht in de Huizen van de Wijk. En bent u op zoek naar vrijwilligerswerk? Ook dat kan bij een Huis van de Wijk.

Samenwerking

Allerlei zorg en welzijn gerelateerde organisaties werken samen in het Huis van de Wijk. Denk bijvoorbeeld aan de bewonersorganisatie, maatschappelijke organisaties, zorgaanbieders, scholen, sportverenigingen, wijkclubs, een maaltijdvoorziening, de boodschappendienst of een klussendienst. Deze organisaties hebben de opdracht om hun werk te laten passen bij de wijk. Ook Aafje is in sommige Huizen van de Wijk mede organisator. De activiteiten in een Huis van de Wijk moeten dus aansluiten bij de vragen van jonge en oudere buurtbewoners. Dit betekent dat Huizen van de Wijk soms op elkaar lijken en soms van elkaar verschillen. Elke wijk is anders, met andere mensen en andere kansen.

U bent van harte welkom!

In totaal zijn er 48 Huizen van de Wijk in Rotterdam. Iedere wijkbewoner kan hier terecht om iets te doen. Voor de wijk, voor mede wijkbewoners en voor zichzelf. U herkent een Huis van de Wijk aan het kleurrijke bordje bij de ingang. Kom eens langs, u bent van harte welkom! De adressen van de Huizen van de Wijk in Rotterdam vindt u op de website van de gemeente Rotterdam.

Heeft u vragen?

Neem gerust contact met ons via het contactformulier of via het onderstaande telefoonnummer of e-mailadres.