Culturele ontmoetingen

Aafje voelt zich betrokken bij een multiculturele samenleving. Daarom organiseert zij met bewoners in de wijk multiculturele inloopmiddagen. Deze middagen zijn voor mensen met een migratieachtergrond en andere belangstellenden.

Allemaal Aafje in de buurt Ontmoeten

Culturele ontmoetingen

Culturele ontmoetingen tussen ouderen zijn belangrijk omdat ze bijdragen aan het behoud van cultureel erfgoed en het bevorderen van culturele diversiteit en begrip. Door deel te nemen aan culturele activiteiten en evenementen, kunnen ouderen hun culturele identiteit behouden en hun kennis en ervaring doorgeven aan jongere generaties.

Daarnaast bieden culturele ontmoetingen ouderen de kans om nieuwe mensen te ontmoeten, sociale relaties op te bouwen en hun gevoel van verbondenheid met de gemeenschap te vergroten. Dit kan bijdragen aan hun gezondheid en welzijn.

Welke ontmoetingen heeft Aafje voor u?

Surinaamse inloop
Elke donderdagmiddag van 13.00 – 15.30 uur
Locatie Aafje Hoppesteijn, Boezemsingel 100, Rotterdam: 7e etage

Turkse inloop
Dagelijks van 10.00 – 14.00 uur
Locatie Aafje Hoppesteijn, Boezemsingel 100, Rotterdam: 6e etage

Portugees/Kaapverdische inloop:
Elke dinsdag van 10.00 – 16.00 uur
Locatie Aafje Hoppesteijn, Boezemsingel 100, Rotterdam: 10e etage

LHBTIQ+ gespreksgroep

Op locatie Aafje Reyerheem in Ridderkerk komt maandelijks een gespreksgroep LHBTIQ+ bijeen. Zowel oudere als jonge LHBTIQ+’ers zijn welkom om met elkaar het gesprek aan te gaan over hun geaardheid, of om gewoon alledaagse dingen vanuit hun (gedeelde) perspectief te bespreken. Ook mensen die niet in Ridderkerk wonen en behoefte hebben om deel te nemen aan deze gespreksgroep, zijn van harte welkom. Voor meer informatie over de LHBTIQ+ gespreksgroep kunt u contact opnemen met Franny de Wit via [email protected] of 06 4664 2068.

Heeft u vragen?

Neem gerust contact met ons via het contactformulier of via het onderstaande telefoonnummer of e-mailadres.