Activiteiten BAR-gemeenten

Het bijwonen van activiteiten en evenementen verbindt u met nieuwe mensen en vermindert eenzaamheid door samen te lachen, praten en plezier te hebben. Waarom binnenblijven wanneer er buiten zoveel plezier op u wacht?

Locatie: Zuid-Holland

Samen lachen en praten?

Het bijwonen van activiteiten is een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten en een gevoel van verbondenheid te ervaren. Samen lachen, praten en deelnemen aan leuke bezigheden kan een gevoel van eenzaamheid verminderen en nieuwe vriendschappen mogelijk maken.

Waarom zou u binnenblijven als er buiten de deur veel plezier op u wacht? Laat uw vertrouwde omgeving even achter u en omarm de positieve energie en vreugde die buiten op u liggen te wachten. Of u nu kiest voor een gezellige binnen- of buitenactiviteit, ga eropuit, geniet en geef uzelf de kans om nieuwe mensen en momenten te beleven. De beste tijd is nu – laat de leuke tijden beginnen!

Welzijnsorganisaties zijn er voor u!

Ontmoetingen en activiteiten spelen een mooie rol bij het verminderen van eenzaamheid onder ouderen en het ondersteunen van hun wens om langer thuis te blijven wonen. Deze interacties bieden een gevoel van verbondenheid en sociale betrokkenheid, waardoor ouderen zich gewaardeerd en begrepen voelen. Het delen van lachende momenten, gesprekken en gezamenlijke activiteiten creëert een waardevolle band. Het kan zelfs mooie vriendschappen opleveren en dat is ook een belangrijk tegengif tegen gevoelens van isolatie.

Het deelnemen aan activiteiten kan een goed moment van ontspanning bieden of het kan een gelegenheid zijn om te genieten van een fijne ochtend of middag. Naast de persoonlijke voordelen kunnen activiteiten ook een belangrijke culturele rol spelen. In sommige culturen zijn gemeenschappelijke activiteiten een essentieel onderdeel van het dagelijks leven en kunnen ze dienen als een manier om gastvrijheid te tonen en respect te betonen aan anderen. Het bijwonen van activiteiten kan dus niet alleen verrijken, maar ook een brug slaan naar nieuwe ontmoetingen en waardevolle ervaringen. In de BAR-gemeenten worden veel activiteiten aangeboden door de welzijnsorganisaties. Wij hebben er een aantal voor u op een rij gezet.

Barendrecht:

  • Kijk op Welzijn, alles voor elkaar en met elkaar – Klik hier voor meer informatie.

Albrandswaard:

  • Welzijn Albrandswaard, samen sterkt voor welzijn in Albrandswaard – Klik hier voor meer informatie.

Ridderkerk:

  • Facet, voor welzijn en beweging – Klik hier voor meer informatie.

Heeft u vragen?

Neem gerust contact met ons via het contactformulier of via het onderstaande telefoonnummer of e-mailadres.