Varen met zeilschip Eendracht

Vaart u mee over de Maas met het Zeilschip Eendracht? Beleef met ons een onvergetelijke haventocht! Deze dag is exclusief voor Allemaal Aafje gereserveerd.

Datum: 24 augustus 2023 Locatie: Zuid-Holland Opstaplocaties: U komt op eigengelegenheid naar ons toe. Prijs: € 55,- Ledenprijs: € 50,-
Bestel tickets
Haventocht met zeilschip Eendracht. Tijdens onze ouderen dagtochten zijn wij er voor u. Wij organiseren deze senioren uitjes voor iedereen.

Gaat u met ons mee?

U wordt om 11.00 uur ontvangen aan boord van zeilschip Eendracht die in Rotterdam gemeerd zal liggen. Bij aankomst staat er een kopje koffie/thee met wat lekkers voor u klaar. Na het welkomstwoord van de schipper worden de trossen losgegooid en maken we een haventocht over de Maas. Rond de middag is er een lunch, deze bestaat uit soep met een buffet van verschillende soorten broodjes, (vegetarische) belegsoorten en salades. Tijdens de haventocht ontvangt u ook nog een Advocaatje, deze wordt u aangeboden door Allemaal Aafje.

Loop lekker rond aan dek, geniet van alles wat er te zien is in de haven en aan boord van Zeilschip Eendracht. Neem het roer in handen en vaar dit 60 meter lange schip over de Maas. Wij willen u attenderen op het feit dat het Zeilschip Eendracht is een schip met wat opstapjes en trapjes. Dit geldt met name ook voor de opstap naar het toilet. Deze is 60 cm (dit is echt de ware hoogte) hoog waardoor u ook redelijk goed ter been moet zijn om hier naartoe te kunnen. Er kan een krukje worden neergezet en uiteraard kan er altijd een helpend handje geboden worden.

De Eendracht crew bestaat vrijwel helemaal uit vrijwilligers. Tijdens deze dag vertellen zij met veel passie en enthousiasme alles over het schip, het leven aan boord en de bijzondere reizen die we varen. Boek hier uw ticket voor deze leuke dagtocht! Een rondvaart met het zeilschip de Eendracht is altijd een goed idee.

Programma:

10.30 uur inschepen (u kunt niet aan boord zonder paspoort of ID-kaart)
11.00 uur haventocht over de Maas met Zeilschip de Eendracht
14.00 uur ontschepen

Opstapplaats zeilschip Eendracht: De opstapplaats is de Holland Amerika Kade in Rotterdam (voor Café Rotterdam aan de Holland Amerika Kade of voor het gebouw van Port of Rotterdam) Klik hier voor de directe link naar de locatie: Holland Amerikakade.

Informatie over de Eendracht

Zeilschip Eendracht is een indrukwekkend schip dat veel geschiedenis heeft en vele zeilavonturen heeft beleefd.  Het is een driemaster met een totale lengte van 60,5 meter. Het schip is gebouwd in Nederland in 1989 en was oorspronkelijk bedoeld voor gebruik in de zeevisserij. In 1995 werd de Eendracht omgebouwd tot een zeilschip voor charterdoeleinden en sindsdien wordt het schip gebruikt voor educatieve zeiltochten en als luxe cruiseschip. Gaat u mee met onze haventocht?

Weetjes over het zeilschip:

 • Zeilschip Eendracht is een driemaster met een totale lengte van 60,5 meter. Het schip heeft een capaciteit van 350 passagiers;
 • In 1995 werd de Eendracht omgebouwd tot een zeilschip voor charterdoeleinden en sindsdien is het schip gebruikt voor educatieve zeiltochten en als luxe cruiseschip;
 • De Eendracht heeft deelgenomen aan verschillende zeilwedstrijden, waaronder de Cutty Sark Tall Ships’ Race en de Atlantic Rally for Cruisers;
 • Het schip heeft een indrukwekkende zeiloppervlakte van 2.690 vierkante meter verdeeld over 24 zeilen;
 • Het schip heeft een maximumsnelheid van ongeveer 14 knopen (26 km/u) en kan op eigen kracht de wereld rondvaren;
 • De Eendracht heeft een unieke en herkenbare blauwe romp, die het schip gemakkelijk te onderscheiden maakt van andere schepen

Wel inbegrepen

 • Aankomst met koffie/thee en iets lekkers
 • Uitgebreide lunch met drankje
 • Begeleiding vanuit Allemaal Aafje

Niet inbegrepen

 • Extra drankjes en hapjes
 • Zorgpersoneel
 • Persoonlijke uitgave

Bestel je tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Donderdag 24 augustus 2023 - Varen met zeilschip de Eendracht
Ledenprijs
50.00
58 beschikbaar
Donderdag 24 augustus 2023 - Varen met zeilschip de Eendracht
Reguliere prijs
55.00
58 beschikbaar

Heeft u een vraag?

Neem contact op met ons en wij staan u graag te woord.