Fietsen is gezond

Fietsen is voor senioren een ideale manier van bewegen om gezond en fit te blijven. Fietsen houd je fit en daarnaast kan fietsen ook de mentale gezondheid bevorderen én kan […]

Locatie: Zuid-Holland

Fietsen is voor senioren een ideale manier van bewegen om gezond en fit te blijven. Fietsen houd je fit en daarnaast kan fietsen ook de mentale gezondheid bevorderen én kan het helpen om sociale contacten te onderhouden. Genoeg redenen om die fiets uit de schuur of berging te pakken en eropuit te gaan!

Fysieke en mentale gezondheid

Onderzoek heeft uitgewezen dat fietsen de spieren versterkt en de bloedsomloop stimuleert. Dit kan het risico op hart- en vaatziekten, osteoporose en artritis verlagen. Bovendien wordt uw balans en coördinatie een stuk beter als u regelmatig fietst. Regelmatig een mooie fietstocht door de natuur bevordert ook uw geestelijke gezondheid. Doordat u geniet van de natuur en het buiten zijn wordt uw stressniveau lager en uw stemming verbeterd. Daarbij kunt u ervoor kiezen om gezellig met iemand samen te fietsen en uw sociale netwerk uit te breiden.

Let op uw veiligheid

Gaat u eropuit met de fiets, let dan wel goed op uw veiligheid. Zorg ervoor dat uw fiets goed is is afgesteld en op alle vlakken goed functioneert. Via Allemaal Aafje kan een fietsenmaker aan huis komen om uw fiets helemaal na te kijken. Voor meer informatie over deze fietsenmaker klikt u hier. Als fietser bent u kwetsbaar in het verkeer. Probeer het fietsen op drukke wegen of in slecht weer te vermijden. Neem voldoende rust en luister goed naar uw lichaam.

Fietsen en wandelroutes met route.nl

De website route.nl biedt u inspiratie voor de mooiste fietsroutes in Nederland en België. De fietsroutes bestaan voornamelijk uit knooppunten. Deze themaroutes nemen je mee op ontdekkingstocht door de mooiste natuurgebieden en toeristische plaatsen in Nederland, maar ook in BelgiëDuitsland. De routes wijzen u de weg door bossen en duinen, over heide en zandverstuivingen en door historische dorpen en culturele steden. Stap af bij de mooiste fietscafés, gezelligste hotels, beste restaurants en vele andere bijzondere locaties die route.nl voor u heeft geselecteerd. Hier kunt u de benen strekken en onder het genot van een hapje en drankje genieten van de omgeving.

Wij wensen u veel fietsplezier en veel veilige kilometers!

Heeft u vragen?

Neem gerust contact met ons via het contactformulier of via het onderstaande telefoonnummer of e-mailadres.