Een uitje naar de Pluktuin

Bij de pluktuin in Rhoon is genoeg te doen. Wij gaan een bosje bloemen plukken of plukt u liever fruit? Daarna maken we een stop bij de Oude Maas voor een wandeling of gaat u lekker op een bankje genieten van alles wat voorbij vaart op de Oude Maas?

Datum: 01 juni 2023 Locatie: Zuid-Holland Opstaplocaties: In alle Aafje regio's Prijs: € 17,50 Ledenprijs: € 15,75
Bestel tickets
Met dit uitje kunnen ouderen genieten van de pluktuin in Rhoon. Wij organiseren deze senioren dagtochten voor iedereen.

Gaat u met ons mee?

Met onze Aafje bussen rijden wij vanuit onze regio naar Rhoon. Bij aankomst bij de pluktuin in Rhoon, De Buytenhof, kunt u zelf een kopje koffie of thee gaan drinken in het restaurant maar u kunt ook gelijk aan de slag in de pluktuin. In de bloemenpluktuin bent u ook van harte welkom om een mooi wild boeket te plukken.

Drie weken per jaar zijn er ook aardbeien in de pluktuin. Wanneer de zomerkoninkjes rijp zijn kunt u deze zelf komen plukken. De aardbeien rijpen meestal rond eind mei of begin juni. Wanneer exact hangt af van de weersomstandigheden in het voorjaar. Wij hopen natuurlijk dat u ze kunt plukken als wij hier zijn! Een dagtocht naar de pluktuin is altijd een goed idee! Na onze ochtend bij de pluktuin gaan we gezamenlijk lunchen. Daarna maken we een stop bij de Oude Maas in Barendrecht voor een wandeling of gaat u lekker op een bankje genieten van alles wat voorbij vaart op de Oude Maas? Boek hier uw ticket. Een uitje naar de Pluktuin is altijd een goed idee!

Programma:

Vertrektijd volgens opstapschema
10.00 uur aankomst bij de pluktuin in Rhoon*
12.00 – 13.00 uur kleine lunch met drankje
13.00 – 14.30 uur wandelen of vrije tijd bij de Oude Maas
*De producten die u plukt in de pluktuin zijn voor eigen rekening

Informatie over De Buytenhof:

Op de Buytenhof wordt al vier generaties lang door de zelfde familie geboerd. In 1896 trekt Jan van den Hoek met vrouw en kinderen vanuit Ridderkerk naar Rhoon. In 1911 breekt hij de oude boerderij af en laat er de huidige boerderij bouwen. Het bedrijf wordt voorgezet door twee zoons Johannes en Aart van den Hoek, die het gemengde bedrijf flink uit breiden. In 1965 brand de historische schuur af, maar gelukkig kan het huis gespaard blijven. De schuur word vervangen door de de huidige fruitschuur. De specialisatie die overal in de landbouw plaatsvindt gaat ook aan het bedrijf van de gebroeders van den Hoek niet voorbij. Eerst verdwijnen in de jaren ’80 de melkkoeien en wordt de akkerbouwtak verkleint. Wegens gebrek aan opvolging verdwijnt in de jaren ’90 de akkerbouw helemaal en worden er alleen nog appels en peren geteeld.

Inmiddels is het bedrijf overgenomen door dochter Marianne, haar man Ad en zoon Wiard Visser. De boerderij is sinds 2004 omgevormd tot de sociale en multifunctionele landbouwonderneming. Sindsdien is de missie om mensen gastvrij te ontvangen en ze te laten genieten van al het moois van het land. Er wordt dagbesteding geboden aan volwassenen met een verstandelijke of psychosociale beperking. En vrijwilligers kunnen meewerken. Kortom de Buytenhof blijft volop in ontwikkeling en een dagtocht naar de pluktuin is altijd een goed idee!

Hoe werkt de pluktuin?

 • U volgt de bordjes op de boerderij naar de boomgaard
 • U pakt een mandje in de boomgaard
 • U volgt de plukinstructies voor het beste plukresultaat
 • U rekent af op gewicht bij het huisje in de boomgaard
 • U kunt contant betalen of met uw pinpas

Hoe werkt de bloemenpluktuin?

 • U haalt een schaartje in de boerderijwinkel
 • U plukt een mooi boeket
 • U rekent uw boeket af in de winkel

Wel inbegrepen

 • Vervoer met onze Aafjebus
 • Kleine lunch met drankje
 • Begeleiding vanuit Allemaal Aafje

Niet inbegrepen

 • Extra drankjes en hapjes
 • Zorgpersoneel
 • Persoonlijke uitgave

Bestel je tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Heeft u een vraag?

Neem contact op met ons en wij staan u graag te woord.