Een uitje naar de jeu de Boules

Bij Jules BoulesBiteBar spelen we een uur lang een leuke pot Jeu de Boules met elkaar. Voor dat wij deze activiteit gaan doen wandelen wij nog even in het park in de buurt. Wandelt u nog even mee of gaat u heerlijk om een bankje kijken naar de natuur?

Datum: 31 augustus 2023 Locatie: Zuid-Holland Opstaplocaties: In alle Aafje regio's Prijs: € 17,50 Ledenprijs: € 15,75
Bestel tickets
Bij Jules BoulesBiteBar spelen we een uur lang een leuke pot Jeu de Boules met elkaar. Voor dat wij deze activiteit gaan doen wandelen wij nog even in het park in de buurt. Wandelt u nog even mee of gaat u heerlijk om een bankje kijken naar de natuur?

Gaat u met ons mee?

Met onze Aafje bussen rijden wij vanuit onze regio naar Rotterdam voor een kleine lunch met een drankje. Daarna rijden we naar  Jules Boules Bite Bar in Rotterdam waar wij een uur jeu de Boules spelen. Met de originele uitstraling en verfrissende blik biedt Jules Rotterdam u een gezellige urban-bourgondische sfeer! Wij spelen een potje Jeu de Boules op één van de 11 prachtige boules banen. Hierna rijden wij nog naar een park of bos in de buurt voor een heerlijke wandeling. Boek hier uw ticket voor deze leuke dagtocht! Een uitje naar de jeu de Boules baan is altijd een goed idee.

Programma:

Vertrektijd volgens opstapschema
10.00 uur Aankomst bij het park in de buurt voor een wandeling
12.00 – 13.00 uur Lunch met drankje
14.00 -15.00 uur Jeu de Boules bij Jules BoulesBiteBar Rotterdam
15.00 uur Wij brengen u weer terug naar waar u in de ochtend bent ingestapt.

Informatie jeu de Boules:

Jeu de boules is een traditioneel Frans spel dat populair is over de hele wereld. Het staat ook bekend als pétanque, bocce of bowls. Het spel wordt gespeeld met metalen ballen en kan individueel of in teams worden gespeeld. Het doel van het spel is om de metalen ballen zo dicht mogelijk bij een klein houten balletje genaamd de “cochonnet” of “jack” te gooien. Spelers gooien om de beurt hun ballen, en de speler of het team met de bal die het dichtst bij de cochonnet ligt aan het einde van elke ronde verdient punten.

Weetjes over jeu de Boules:

 • Jeu de boules is een van de oudste spellen ter wereld en is ontstaan in het oude Griekenland. Het spel verspreidde zich daarna naar Rome en later naar Frankrijk;
 • De metalen ballen waarmee het spel wordt gespeeld worden ook wel boules genoemd en zijn gemaakt van staal of brons. Ze wegen tussen de 650 en 800 gram en hebben een diameter van ongeveer 7,05 centimeter;
 • Het spel wordt wereldwijd gespeeld en er zijn zelfs internationale toernooien, zoals het Wereldkampioenschap Pétanque;
 • In Frankrijk is jeu de boules erg populair en wordt het vaak gespeeld op pleinen, parken en stranden. In de zomermaanden worden er vaak toernooien georganiseerd en trekken vele mensen naar buiten om het spel te spelen;
 • Er zijn verschillende varianten van jeu de boules, waaronder pétanque, jeu provençal en raffa;
 • Het spel wordt niet alleen voor de lol gespeeld, maar kan ook dienen als een sociaal evenement en als competitieve sport.

Wel inbegrepen

 • Vervoer met onze Aafjebus
 • Kleine lunch met drankje
 • Uur jeu de Boules spelen
 • Begeleiding vanuit Allemaal Aafje

Niet inbegrepen

 • Extra drankjes en hapjes
 • Zorgpersoneel
 • Persoonlijke uitgave

Bestel je tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Donderdag 31 augustus 2023 - Een uitje naar de jeu de Boules
Ledenprijs
15.75
22 beschikbaar
Donderdag 31 augustus 2023 - Een uitje naar de jeu de Boules
Reguliere prijs
17.50
24 beschikbaar

Heeft u een vraag?

Neem contact op met ons en wij staan u graag te woord.