Een dagtocht Trompenburg

Tijdens dit rolstoelvriendelijke uitje gaan wij naar Trompenburg Tuinen & Arboretum een prachtige botanische tuin. De tuin ligt aan de rand van centrum Rotterdam in de wijk Kralingen. Daarna gaan we genieten en lunchen in het Kralingse bos. Gaat u met ons mee?

Datum: 13 september 2023 Locatie: Zuid-Holland Opstaplocaties: In alle Aafje regio's Prijs: € 50,- Ledenprijs: € 45,-
Bestel tickets
Met dit uitje kunnen ouderen genieten van Trompenburg en het Kralingse bos. Wij organiseren deze senioren dagtochten voor iedereen.

Gaat u met ons mee?

Tijdens deze rolstoelvriendelijke dagtocht gaan wij, met onze Aafje bussen naar Trompenburg Tuinen & Arboretum. Wij rijden vanuit onze regio naar deze plek in Rotterdam. Hier gaan we na aankomst in het park veel ontdekken, of geniet u liever op een bankje van al het groen? Na dit bezoek rijden we rond het middaguur naar het Kralingse bos. Bij aankomst in Pannenkoekenhuis de Nachtegaal worden wij hartelijk ontvangen voor een lekkere pannenkoeken lunch.

Als u heeft geluncht dan is er vrije tijd om een stukje door het bos te wandelen of te genieten op een bankje rondom de Kralingse plas.  Loopt u liever met ons mee dan kan dat natuurlijk ook, wij zorgen voor voldoende vrijwilligers die u kunnen helpen waar nodig. Boek hier uw ticket. Een uitje naar Trompenburg Tuinen & Arboretum met daarna een bezoek aan het Kralingse bos is altijd een goed idee!

Programma:

Vertrektijd volgens opstapschema
10.30 uur aankomst bij Trompenburg Tuinen & Arboretum
12.30 uur aankomst Pannekoekhuis De Nachtegaal in het Kralingse bos
12.45 – 13.45 uur pannenkoek lunch met drankje en een ijsje
13.45 – 15.00 uur vrije tijd in het Kralingse Bos
15.00 uur wij rijden weer naar onze regio

Informatie Trompenburg, Tuinen & Arboretum

Trompenburg Tuinen & Arboretum is een betoverend stukje groen in het bruisende Rotterdam, een paradijs voor natuurliefhebbers en tuinliefhebbers. Gelegen in de wijk Kralingen, biedt Trompenburg een oase van rust en schoonheid, weg van de stadsdrukte. Het arboretum herbergt een indrukwekkende collectie bomen en struiken uit alle hoeken van de wereld. Met meer dan 4.000 plantensoorten is Trompenburg een schatkamer van biodiversiteit en een waar leerparadijs voor botanici en tuiniers.

Wandelend door de tuinen ontdekt u schilderachtige vijvers, romantische bruggetjes en kleurrijke bloembedden. De formele tuinen contrasteren mooi met de wilde bloemenweiden, en er zijn talloze rustige hoekjes om te genieten van de natuurlijke schoonheid. Of u nu een botanicus, tuinliefhebber of gewoon iemand bent die wil genieten van een vredig toevluchtsoord, Trompenburg Tuinen & Arboretum is een hiervoor een hele goede bestemming in Rotterdam.

Weetjes over het Kralingse bos:

 • Het Kralingse Bos is een van de oudste en grootste stadsparken van Nederland, met een oppervlakte van meer dan 200 hectare.
 • Het bos is populair bij zowel locals als toeristen voor recreatieve activiteiten zoals wandelen, fietsen, picknicken en barbecueën. Het heeft ook diverse sportfaciliteiten zoals een golfbaan, roeibaan en een trimbaan.
 • In het Kralingse Bos bevindt zich een dierenweide waar kinderen kunnen kennismaken met verschillende boerderijdieren, zoals schapen, geiten en kippen.
 • Het bos is een geliefde plek voor watersportliefhebbers, met mogelijkheden om te zeilen, roeien, kanoën en suppen op de Kralingse Plas.
 • Elk jaar wordt in het Kralingse Bos het populaire muziekfestival “Concert at SEA” georganiseerd, waar nationale en internationale artiesten optreden voor duizenden bezoekers.
 • Het Kralingse Bos heeft ook een rijke geschiedenis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het bos zwaar beschadigd door bombardementen, maar het werd later weer hersteld en uitgebreid.
 • Het Kralingse Bos is een belangrijk natuurgebied in Rotterdam, met diverse plantensoorten, waaronder zeldzame orchideeën, en een verscheidenheid aan vogels, zoals reigers, zwanen en eenden.
 • Het bos is ook een populaire plek voor sportevenementen, zoals hardloopwedstrijden, triatlons en wielerraces.
 • Het Kralingse Bos is een geliefde ontmoetingsplaats voor de lokale gemeenschap en een groene oase in het stedelijke landschap van Rotterdam, waar mensen kunnen genieten van de natuur, sporten en ontspannen.

Wel inbegrepen

 • Vervoer met onze Aafjebus
 • Pannenkoeken lunch met drankje
 • Begeleiding vanuit Allemaal Aafje

Niet inbegrepen

 • Extra drankjes en hapjes
 • Zorgpersoneel
 • Persoonlijke uitgave

Bestel je tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Woensdag 13 september 2023 - Een dagtocht Trompenburg
Ledenprijs
45.00
13 beschikbaar
Woensdag 13 september 2023 - Een dagtocht Trompenburg
Reguliere prijs
50.00
13 beschikbaar

Heeft u een vraag?

Neem contact op met ons en wij staan u graag te woord.