Een dagtocht naar de klompenmakerij

Wanneer u de klompenmakerij in Dussen binnenkomt, stapt u terug in de nostalgische tijd. Met veel humor en anekdotes is het absoluut geen saaie demonstratie. “De toon maakt de muziek!” In de middag spelen wij een muzikale bingo bij de Gouden Leeuw in Terheijden. Herkent u een liedje? Dan mag u deze van de bingokaart wegstrepen. Gaat u met ons mee?

Datum: 14 november 2023 Locatie: Noord-Brabant Opstaplocaties: In alle Aafje regio's Prijs: € 65,- Ledenprijs: € 58,50
Bestel tickets
Een dagtocht voor ouderen naar de klompenmakerij is altijd een goed idee. Wij organiseren deze senioren dagtochten voor iedereen.

Gaat u met ons mee?

Met de luxe touringcar rijden wij richting Dussen. Bij aankomst bij de klompenmakerij krijgt u koffie/thee en gebak. Na de koffie en thee start de klompenmaker met zijn demonstratie. Tijdens de demonstratie kan de klompenmaker verschillende stappen van het klompenmaakproces laten zien, van het selecteren van het hout tot het afwerken van de klompen. Het kan een fascinerend ambachtelijk proces zijn om te aanschouwen en te waarderen.

Hierna rijden we met de touringcar naar Terheijden voor onze lunch. Bij restaurant de Gouden Leeuw staat een driegangenmenu voor ons klaar. Na de lunch is er in dit restaurant een muzikale bingo waarbij gezongen en gedanst mag worden. Boek hier uw ticket voor deze leuke dagtocht! Een dagtocht naar Leiden en Wassenaar is altijd een goed idee.

Programma:

Vertrektijd volgens opstapschema
10.30 uur aankomst Klompenmakerij Den Dekker in Dussen met koffie / thee en gebak
11.00 – 12.30 uur demonstratie van de klompenmaker
12.45 – 14.00 uur driegangenmenu met drankje bij de Gouden Leeuw in Terheijden
14.00 – 16.00 uur muzikale bingo, waarbij gezongen en gedanst mag worden.
16.00 uur wij rijden weer terug naar onze eigen regio

Informatie Klompenmakerij Den Dekker

Klompenmakerij Den Dekker is een ambachtelijke klompenmakerij gevestigd in Dussen, een dorp in de provincie Noord-Brabant in Nederland. De klompenmakerij is opgericht door klompenmaker Jan Den Dekker en wordt momenteel gerund door zijn zoon Wim Den Dekker, die het vak van zijn vader heeft geleerd en de traditie van klompenmaken voortzet. Zij staan bekend om de authentieke en handgemaakte klompen, die worden gemaakt volgens traditionele ambachtelijke technieken. Dit mooie familiebedrijf maakt al generaties lang klompen. Het is opgericht door Jan Den Dekker en is sindsdien uitgegroeid tot een gerenommeerde klompenmakerij in de regio.

Weetjes over klompen:

 • Klompen zijn een van de oudste vormen van schoeisel en worden al meer dan 800 jaar gedragen. Ze zijn ontstaan in Europa en werden traditioneel gemaakt van hout.
 • Hoewel klompen tegenwoordig vooral worden gezien als traditioneel en folkloristisch schoeisel, zijn ze nog steeds populair in sommige delen van Nederland, Scandinavië en andere delen van de wereld. Ze worden vaak gedragen als werk- of tuinschoenen vanwege hun duurzaamheid en comfort.
 • Omdat klompen hoofdzakelijk van hout zijn gemaakt, worden ze beschouwd als een milieuvriendelijk alternatief voor schoenen gemaakt van synthetische materialen. Hout is een natuurlijk en hernieuwbaar materiaal, en klompen zijn biologisch afbreekbaar.
 • Hoewel traditionele klompen meestal een eenvoudig ontwerp hebben, zijn er tegenwoordig klompen verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en designs. Er zijn zelfs klompen met hakken, gespen, en andere versieringen!
 • Klompen zijn ontworpen om praktisch en functioneel te zijn. Ze zijn gemakkelijk aan en uit te trekken, bieden bescherming aan de voeten tegen vuil en vocht, en zijn bestand tegen ruige omstandigheden. Daarom worden ze vaak gedragen door boeren, tuinders en andere mensen die in de buitenlucht werken.
 • In Nederland zijn klompen een belangrijk symbool van de volkscultuur en worden ze vaak geassocieerd met het Nederlandse platteland. Ze worden vaak gebruikt in traditionele dansen, festivals en als decoratie in huis.
 • Ondanks hun eenvoudige uiterlijk staan klompen bekend om hun comfort. Ze hebben een natuurlijke vorm die de voet ondersteunt en voldoende ruimte biedt voor de tenen om te bewegen. Daarnaast zorgen de houten zolen voor een goede isolatie tegen kou en vocht, waardoor klompen het hele jaar door gedragen kunnen worden.

Wel inbegrepen

 • Vervoer per luxe touringcar
 • Koffie/thee met gebak
 • Uitgebreide driegangenlunch met drankje
 • Begeleiding vanuit Allemaal Aafje

Niet inbegrepen

 • Extra drankjes en hapjes
 • Zorgpersoneel
 • Persoonlijke uitgave

Bestel je tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Dinsdag 14 november 2023 -Een dagtocht naar de klompenmakerij
Ledenprijs
58.50
11 beschikbaar
Dinsdag 14 november 2023 - Een dagtocht naar de klompenmakerij
Reguliere prijs
65.00
11 beschikbaar

Heeft u een vraag?

Neem contact op met ons en wij staan u graag te woord.