Een dagtocht naar de kamelenmelkerij

De sfeer die in het museum hangt is er een van gastvrijheid en vroeger tijden. Je kunt ook genieten van het groen en de vogels. Kortom, een wereld die de nostalgie oproept als het gaat om rust en de goede dingen van vroeger. In de middag bezoeken we de Kamelenboerderij Smits in Blericum, hier zult u zich niet vervelen.

Datum: 10 oktober 2023 Locatie: Noord-Brabant Opstaplocaties: In alle Aafje regio's Prijs: € 65,- Ledenprijs: € 58,50
Bestel tickets
Een dagtocht voor ouderen naar Leiden en omgeving Wassenaar is altijd een goed idee. Wij organiseren deze senioren dagtochten voor iedereen.

Gaat u met ons mee?

Met de luxe touringcar rijden wij richting Den Dungen. Bij aankomst bij Museum ‘Brabants Leven worden wij ontvangen met koffie/thee en krentenbrood met speculaas. Na de koffie en thee krijgen wij een leuke en informatieve rondleiding in het museum. Hierna is ook nog vrije tijd om zelf te ontdekken wat het museum u allemaal te bieden heeft. Rond het middaguur lunchen wij in het museum, hier staat een mooi gedekte tafel voor ons klaar. Na deze lunch stappen wij weer in de touringcar en gaan wij met elkaar naar de kamelenboerderij in Blericum. Boek hier uw ticket voor deze leuke dagtocht! Een dagtocht naar de kamelenboerderij is altijd een goed idee.

Programma:

Vertrektijd volgens opstapschema
10.30 uur aankomst Museum ‘t Brabants Leven in Den Dungen
11.00 – 12.30 uur rondleiding en vrije tijd in het museum
12.30 – 13.30 uur lunch met een drankje
13.30 uur vertrek naar de kamelenboerderij in Blericum
14.00 – 15.30 uur rondleiding en presentatie met mogelijkheid tot proeven van kamelenmelk. TIP: trek dichte schoenen aan.
15.30 uur wij rijden weer terug naar onze eigen regio

Informatie Museum ‘Brabants Leven

Het museum van de familie van der Heijden herbergt een grote verzameling gereedschappen en benodigdheden voor beroepen van vroeger. In totaal zijn er zo’n 35 beroepen tentoongesteld waaronder een klompenmaker, smid, timmerman, sigarenmaker, bakker, mandenmaker. Er is een winkeltje van vroeger en een schooltje. Er is ook een religieuze kamer waar je alles van het Rijke Roomsche leven terugvindt. Verder is er de nagenoeg authentieke boerderij waarin de familie van der Heijden zelf woont.

In 25 jaren is de verzameling aardig gegroeid en zeer compleet geworden. De sfeer die er hangt is er een van gastvrijheid en vroeger tijden. U kunt ook genieten van het groen en de vogels. Kortom, een wereld die de nostalgie oproept als het gaat om rust en de goede dingen van vroeger. De familie is trots en gelukkig dat ze zo’n mooi museum opgebouwd hebben waar u een leuke rondleiding krijgt en nog efkes kunt buurte.

Weetjes over kamelen:

 • Kamelen zijn uitstekend aangepast aan het leven in droge, woestijnachtige gebieden. Ze hebben dikke vacht en brede, zachte poten die hen helpen om over het hete zand te lopen zonder te zinken.
 • Kamelen zijn groot! Dromedarissen kunnen tot 2 meter hoog zijn op de schouder en meer dan 700 kg wegen, terwijl Bactrische kamelen nog groter kunnen zijn, met een gewicht van meer dan 1000 kg.
 • Kamelen zijn geweldige overlevingskunstenaars. Ze kunnen wekenlang overleven zonder water te drinken, omdat ze hun lichaamstemperatuur reguleren en vochtverlies minimaliseren.
 • Kamelen hebben een unieke manier om zichzelf te beschermen tegen zandstormen. Ze kunnen hun ogen sluiten en hun lange, gebogen wimpers gebruiken om zand en stof af te weren, terwijl ze nog steeds kunnen zien en ademen.
 • Kamelen zijn al duizenden jaren belangrijke dieren voor mensen in droge gebieden. Ze worden gebruikt als lastdieren, voedselbronnen, en voor melk en leer.
 • Kamelen hebben een unieke manier van lopen die hen helpt om lange afstanden af te leggen met minimale inspanning. Ze bewegen beide poten aan dezelfde kant van hun lichaam tegelijkertijd, wat bekend staat als een “zijwaartse gang”. Dit helpt hen om hun energie efficiënter te gebruiken en minder snel uitgeput te raken.
 • Kamelen zijn sociale dieren die in kuddes leven.
 • Kamelen hebben een indrukwekkend reukvermogen en geheugen.
 • Kamelen worden vaak geassocieerd met de cultuur en geschiedenis van het Midden-Oosten.

Wel inbegrepen

 • Vervoer per luxe touringcar
 • Koffie/thee met iets lekkers
 • Uitgebreide lunch met drankje
 • Begeleiding vanuit Allemaal Aafje

Niet inbegrepen

 • Extra drankjes en hapjes
 • Zorgpersoneel
 • Persoonlijke uitgave

Bestel je tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Dinsdag 10 oktober 2023 - Een dagtocht naar de kamelenmelkerij
Ledenprijs
58.50
41 beschikbaar
Dinsdag 10 oktober 2023 - Een dagtocht naar de kamelenmelkerij
Reguliere prijs
65.00
41 beschikbaar

Heeft u een vraag?

Neem contact op met ons en wij staan u graag te woord.