Een dagtocht naar de bakkerij

Met elkaar hebben we een leuke dag in Brabant in het Bakkers museum, we bakken hier broodjes en koekjes en we maken een mooie rondrit met gids door de Belgische Noorderkempen. Gaat u gezellig met ons mee?

Datum: 15 augustus 2023 Locatie: Noord-Brabant Opstaplocaties: In alle Aafje regio's Prijs: € 65,- Ledenprijs: € 58,50
Bestel tickets
Onze ouderen hebben een dagtocht naar het Bakkerij museum. Wij organiseren deze senioren uitjes voor iedereen.

Gaat u met ons mee?

Met de luxe touringcar rijden wij richting Oosterhout. Bij aankomst bij het Bakkerij museum in Oosterhout worden wij gastvrij ontvangen. Hierna gaat u in een nostalgische omgeving creatief aan de slag. Tussen de speculaasplanken, taart- en marsepeinvormen gaat u eigen koekjes en broodjes bakken. U begint met het maken van broodjes. Als het deeg aan het rijzen is, krijgt u nog een koffie/thee met een warme appelflap. Daarna gaat u koekjes maken en bakken en krijgt u nog een glaasje fris. In de middag staat er een lunch voor u klaar in bij restaurant de Gouden Leeuw in Terheijden.

Na deze lunch maken wij een rondrit door de Belgische Noorderkempen. We komen langs het bijzondere dorp Baarle-Nassau-Hertog, dat een bijzondere status heeft: het is zowel Belgisch als Nederlands grondgebied. Uw gids zal u er alles over vertellen. We rijden verder door een mooi landschap naar Turnhout, een van de oudste steden van België. We bezoeken daar de fraaie Sint-Pieterskerk. Ook kunnen we het mooie begijnhof bezoeken. U krijgt nog even vrijetijd in Turnhout om eventueel plaats te nemen op een van de vele terrasjes die Turnhout rijk is.
Boek hier uw ticket voor deze leuke dagtocht! Een dagtocht naar het Bakkers museum en een reis door de Belgische Noorderkempen is altijd een goed idee.

Programma:

Vertrektijd volgens opstapschema
10.00 uur aankomst met koffie / thee en een appelflap in Bakkerij museum in Oosterhout
10.30 – 12.30 uur brood en koekjes bakken
12.30 – 13.30 uur lunch bij restaurant De Gouden Leeuw in Terheijden
13.30 – 16.30 uur rondrit Belgische Noorderkempen met gids en een stop in Turnhout
16.30 uur vertrek naar onze eigen regio

Informatie over de Belgische Noorderkempen

Het Vlaamse Kempenland is een uitgestrekte regio in het noordoosten van België, die zich uitstrekt over de provincies Antwerpen en Limburg en een klein deel van Vlaams-Brabant. Het gebied wordt gekenmerkt door uitgestrekte bossen, heidevelden, zandduinen en rivieren, en is een populaire bestemming voor fietsers, wandelaars en natuurliefhebbers. Naast natuurlijke schoonheid heeft de Kempen ook een rijke geschiedenis en cultuur, met tal van historische steden, dorpen en monumenten die een bezoek waard zijn.

Weetjes over bakkers:

 • Het beroep van bakker bestaat al duizenden jaren en is een van de oudste ambachten ter wereld;
 • Het woord “bakker” komt van het Middelnederlandse woord “backere”, wat “bakker” betekent;
 • Bakkers waren in het verleden zeer belangrijk in hun gemeenschappen, omdat ze het brood bakten dat essentieel was voor de voeding van de mensen;
 • Veel bakkers hebben hun eigen geheime recepten voor het maken van brood en gebak, die vaak van generatie op generatie worden doorgegeven;
 • Traditioneel wordt brood gemaakt van meel, water, zout en gist, maar bakkers voegen vaak extra ingrediënten toe, zoals kruiden, zaden of gedroogd fruit, om het brood extra smaak te geven;
 • Veel bakkers zijn gepassioneerd over hun vak en zijn trots op de kwaliteit en het vakmanschap van hun producten. Het is vaak hun doel om mensen te voorzien van heerlijk brood en gebak dat met liefde en zorg is bereid.

Wel inbegrepen

 • Vervoer met luxe touringcar
 • Aankomst met koffie/thee en een appelflap
 • Broodjes en koekjes bakken
 • Uitgebreide lunch met drankje
 • Rondrit met gids
 • Begeleiding vanuit Allemaal Aafje

Niet inbegrepen

 • Extra drankjes en hapjes
 • Zorgpersoneel
 • Persoonlijke uitgave

Bestel je tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Dinsdag 15 augustus 2023 - Een dagtocht naar de bakkerij
Ledenprijs
58.50
12 beschikbaar
Dinsdag 15 augustus 2023 - Een dagtocht naar de bakkerij
Reguliere prijs
65.00
12 beschikbaar

Heeft u een vraag?

Neem contact op met ons en wij staan u graag te woord.