Een dagtocht naar Avifauna

Tijdens dit rolstoelvriendelijke uitje gaan wij naar Vogelpark Avifauna. Dit is het eerste en tevens een van de bekendste vogelparken ter wereld. Het park heeft veel groen en vijvers, een restaurant, heel veel verschillende vogels en meer!

Datum: 12 juli 2023 Locatie: Zuid-Holland Opstaplocaties: In alle Aafje regio's Prijs: € 50,- Ledenprijs: € 45,-
Bestel tickets
Met dit uitje kunnen ouderen genieten van Avifauna. Wij organiseren deze senioren dagtochten voor iedereen.

Gaat u met ons mee?

Tijdens deze rolstoelvriendelijke dagtocht gaan wij, met onze Aafje bussen naar het vogelpark Avifauna! Wij rijden vanuit onze regio naar Alphen aan den Rijn. Bij aankomst in het vogelpark kunt u gelijk al het moois gaan ontdekken van dit park. Uiteraard kunt u ook eerst zelf een kopje koffie of thee gaan drinken. Met de lunch verzamelen wij met elkaar in het restaurant van Avifauna, hier staan verschillende tafels voor ons gedekt, eet smakelijk!

Als u heeft geluncht dan heeft u weer vrije tijd om door het vogelpark te wandelen en te genieten van alles.  Loopt u liever met ons mee dan kan dat natuurlijk ook, wij zorgen voor voldoende vrijwilligers die u kunnen helpen waar nodig. Boek hier uw ticket. Een uitje naar Avifauna is altijd een goed idee!

Programma:

Vertrektijd volgens opstapschema
10.30 uur aankomst vogelpark Avifauna
10.45 – 12.30 uur vrije tijd in het park
12.30 – 13.30 uur lunch in het restaurant van Avifauna
13.30 – 15.30 uur vrije tijd in het park
15.30 uur wij rijden weer naar onze regio

Informatie Avifauna

Avifauna is een populair vogelpark gelegen in Alphen aan den Rijn. Het park is een unieke bestemming voor vogelliefhebbers en biedt een indrukwekkende verzameling van verschillende vogelsoorten uit de hele wereld. U kunt genieten van een prachtig aangelegd park met diverse vogelverblijven en volières. Hier kunnen ze verschillende soorten vogels bewonderen, van kleurrijke papegaaien en exotische roofvogels tot zeldzame watervogels en loopvogels. Er zijn ook dagelijkse vogelshows waar bezoekers kunnen genieten van spectaculaire vliegshows en interessante informatie over de verschillende vogelsoorten.

Avifauna is niet alleen een toeristische attractie, maar ook een vogelonderzoeks- en conservatiecentrum. Het park speelt een belangrijke rol bij het behoud en de bescherming van bedreigde vogelsoorten en educatie over vogels en hun leefomgeving. Kortom, Avifauna is een boeiende bestemming voor vogelliefhebbers en biedt een combinatie van educatie, conservatie en plezier. Het is een unieke plek waar u kunt  genieten van de prachtige wereld van vogels in een prachtige omgeving.

Weetjes over vogels:

 • De kolibrie is de kleinste vogelsoort ter wereld en kan tot wel 80 keer per seconde met zijn vleugels slaan.
 • De albatros heeft de grootste spanwijdte van alle vogels, met sommige soorten die een spanwijdte van wel 3,5 meter kunnen bereiken.
 • De struisvogel is de grootste nog levende vogel en kan tot wel 70 km/u rennen, waardoor het de snelste vogel op het land is.
 • De papegaaiduiker staat bekend om zijn kleurrijke snavel en wordt vaak aangeduid als de “clown van de zee” vanwege zijn grappige uiterlijk.
 • Vogels hebben een uitstekend gezichtsvermogen en sommige roofvogels kunnen van grote hoogte prooien op de grond waarnemen.
 • De flamingo dankt zijn roze kleur aan het voedsel dat hij eet, zoals garnalen en algen.
 • De nachtegaal staat bekend om zijn prachtige zang en wordt vaak beschouwd als een van de mooiste zangvogels.
 • De ara is een grote papegaaiensoort die bekend staat om zijn felle kleuren en intelligentie. Hij kan worden getraind om menselijke woorden en zinnen te begrijpen.
 • Sommige vogels, zoals de zwaluw, leggen enorme afstanden af tijdens hun jaarlijkse migraties, soms duizenden kilometers per reis.
 • Vogels leggen eieren om zich voort te planten, en sommige soorten, zoals de kiwi, leggen de grootste eieren in verhouding tot hun lichaamsgrootte van alle vogels.

Wel inbegrepen

 • Vervoer met onze Aafjebus
 • Lunch met drankje
 • Begeleiding vanuit Allemaal Aafje

Niet inbegrepen

 • Extra drankjes en hapjes
 • Zorgpersoneel
 • Persoonlijke uitgave

Bestel je tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Woensdag 12 juli 2023 - Een dagtocht naar Avifauna
Ledenprijs
45.00
0 beschikbaar
Uitverkocht
Woensdag 12 juli 2023 - Een dagtocht naar Avifauna
Reguliere prijs
50.00
0 beschikbaar
Uitverkocht

Heeft u een vraag?

Neem contact op met ons en wij staan u graag te woord.