Een dagtocht Diergaarde Blijdorp

Tijdens dit rolstoelvriendelijke uitje gaan wij naar één van de grootste dierentuinen van Nederland, Diergaarde Blijdorp. Welke dieren vindt u het leukst of het grappigst? Laten we met elkaar genieten van alles wat Blijdorp ons te bieden heeft. Gaat u met ons mee?

Datum: 19 oktober 2023 Locatie: Zuid-Holland Opstaplocaties: In alle Aafje regio's Prijs: € 50,- Ledenprijs: € 45,-
Bestel tickets
Met dit uitje kunnen ouderen genieten van Diergaarde Blijdorp. Wij organiseren deze senioren dagtochten voor iedereen.

Gaat u met ons mee?

Tijdens deze rolstoelvriendelijke dagtocht gaan wij, met onze Aafje bussen naar Diergaarde Blijdorp. Wij rijden vanuit onze regio naar Rotterdam. Hier gaan we na aankomst in het park samen kijken wat u allemaal wil zien. Tussen de middag zoeken wij een leuke plek in het dierenpark om met elkaar te lunchen.

Na onze lunch hebben we nog genoeg tijd om verder te genieten in deze dierentuin. U kunt zelf op pad gaan of samen met ons. Wij zorgen voor voldoende vrijwilligers die u kunnen helpen waar nodig. Boek hier uw ticket. Een uitje naar Diergaarde Blijdorp is altijd een goed idee!

Programma:

Vertrektijd volgens opstapschema
10.30 uur aankomst Diergaarde Blijdorp
10.30 – 12.30 uur vrije tijd in de dierentuin
12.30 – 13.30 uur lunch met drankje in het park
13.30 – 16.00 uur vrije tijd in de dierentuin
16.00 uur wij rijden weer terug naar onze regio

Informatie Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp, gelegen in het hart van Rotterdam, is een betoverende dierentuin die jong en oud inspireert met zijn fascinerende dierenrijk. Met zijn rijke geschiedenis en unieke belevingen is Blijdorp een goede bestemming voor dierenliefhebbers. Bij binnenkomst wordt u verwelkomd door de indrukwekkende Oceanium. Dit is een gigantisch aquarium waar u kunt wandelen door een onderwaterwereld met haaien, zeeschildpadden en kleurrijke vissen. Het is een magische ervaring om oog in oog te staan met deze majestueuze zeedieren.

Terwijl u verder wandelt door de dierentuin, komt u langs verblijven van allerlei dieren. U vindt er van alles van olifanten en tijgers tot gorilla’s en giraffen. De dieren zijn gehuisvest in ruime en natuurlijke leefomgevingen die hun gedrag en welzijn bevorderen. Een hoogtepunt van Blijdorp is de indrukwekkende Rivièrahal. Dit is een historisch gebouw uit de jaren 30 waar je kunt genieten van de prachtige architectuur en exotische dieren, zoals krokodillen, kameleons en vogels.

Een dag in Diergaarde Blijdorp is een avontuurlijke en leerzame ervaring, waarbij u wordt ondergedompeld in de prachtige wereld van wilde dieren en hun leefomgevingen. Het is een plek waar verwondering en bewondering samenkomen en waar herinneringen worden gemaakt die een leven lang meegaan.

Weetjes over Diergaarde Blijdorp:

 • Diergaarde Blijdorp is een van de oudste dierentuinen van Nederland, opgericht in 1857, en is gelegen in Rotterdam.
 • Blijdorp is verdeeld in verschillende werelddelen, zoals Afrika, Azië, Europa en Oceanium, waar je dieren uit verschillende delen van de wereld kunt bewonderen.
 • De dierentuin heeft een indrukwekkende collectie van meer dan 200 diersoorten, waaronder zeldzame en bedreigde diersoorten zoals de Aziatische leeuw, Sumatraanse tijger en okapi.
 • Blijdorp heeft een van de oudste en grootste vlindertuinen van Nederland, waar bezoekers kunnen genieten van kleurrijke vlinders die vrij rondvliegen in een tropische omgeving.
 • In 2019 opende Blijdorp het grootste en modernste gorillaverblijf van Nederland, genaamd Gorilla Island, waar de gorilla’s kunnen genieten van een ruime en natuurlijke leefomgeving.
 • De dierentuin is betrokken bij verschillende natuurbeschermingsprojecten, zoals het fokprogramma voor de Aziatische leeuw en de Sumatraanse tijger, om bij te dragen aan het behoud van deze bedreigde diersoorten in het wild.
 • Blijdorp heeft een eigen dierenziekenhuis, de Rotterdamse Vereniging tot Bescherming van Dieren (RVBD), waar zieke en gewonde dieren worden behandeld en gerehabiliteerd.
 • De dierentuin heeft ook een educatiecentrum waar bezoekers kunnen leren over de verschillende diersoorten, hun leefomgevingen en de inspanningen voor natuurbescherming.
 • Blijdorp organiseert regelmatig evenementen en activiteiten, zoals lezingen, workshops en kinderfeestjes, om bezoekers op een interactieve manier meer te leren over de natuur en dieren.

Wel inbegrepen

 • Vervoer met onze Aafjebus
 • Pannenkoeken lunch met drankje
 • Begeleiding vanuit Allemaal Aafje

Niet inbegrepen

 • Extra drankjes en hapjes
 • Zorgpersoneel
 • Persoonlijke uitgave

Bestel je tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Dinsdag 19 oktober 2023 - Een dagtocht Diergaarde Blijdorp
Ledenprijs
45.00
11 beschikbaar
Dinsdag 19 oktober 2023 - Een dagtocht Diergaarde Blijdorp
Reguliere prijs
50.00
11 beschikbaar

Heeft u een vraag?

Neem contact op met ons en wij staan u graag te woord.