Buurtcirkels

Stel, u kent niet veel mensen in uw buurt en u voelt zich soms alleen. Eigenlijk lijkt het u best leuk om af en toe iets te ondernemen of om iets voor of met voor anderen te doen. Ook kunt u misschien soms wel wat hulp of ondersteuning gebruiken. Dan is de buurtcirkel voor u ideaal.

Mevrouw van der Steen is met Aafje mee geweest naar De Huishoudbeurs.

Over de buurtcirkel

“Doe mee en doe meer samen!”

De buurtcirkel bestaat uit 9 tot 12 bewoners uit dezelfde wijk. Zij doen mee aan sociale activiteiten en ondersteunen elkaar bij dagelijkse zaken als boodschappen doen, administratie verwerken en klusjes. Daarbij is wederkerigheid een belangrijk uitgangspunt.

Deelnemers, mannen en vrouwen, geven zelf invulling aan de buurtcirkel. Een vrijwilliger uit dezelfde wijk staat de buurtcirkel bij. Hij of zij ondersteunt de deelnemers in de onderlinge samenwerking en maakt hen bekend met de buurt. Zo komen zij in contact met mensen uit de buurt en bouwen zij een netwerk op. Aan de buurtcirkel is ook een professionele buurtcirkelcoach verbonden. Deze coach ondersteunt de vrijwilliger en het groepsproces.

Zin om mee te doen?

  • De buurtcirkel is er voor iedereen met een hulpvraag, groot of klein. Het is vooral belangrijk dat u zin heeft om mee te doen. En dat u uw talenten wilt inzetten voor anderen. Enthousiast geworden? Klik hier voor meer informatie.

Heeft u een vraag?

Neem contact op met ons en wij staan u graag te woord.